Renta z KRUS ZUS brak znaku w empati - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 25 wrz 2017, 22:09

Osoba pobierała rentę z Krus, nie rozlicza się z us, dostaje zielona decyzje rozliczeniowa z krus, czy jakby mi jej nie pokazała to skąd mam wiedzieć ze ma rentę?Maz nadal ma ziemie
Jak to sprawdzacie.
Czy jak ktoś ma rentę od kilku lat, to nie robię żadnych uzyskiwane z waloryzacji renty lub przedłużenia, nowe wnioski o rentę i np wyższa kwota
Jak jest uzysk z renty przyznana od lutego pierwsza wypłata w kwietniu z wyrównaniem, dochód za maj?
Ania@
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 13:30
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 27 wrz 2017, 18:52

Czy tylko u mnie nie pokazuje rent z Krus ZUS
Teraz się zastanawiam bo może była jakaś aktualizacja empati czy coś
Pisało kiedyś ze przy rentach powinny pojawiać się kody składek zdrowotnych typu 2500, itp
U mnie w żadnym wypadku tego nie pokazuje
Wiem ze niektóre osoby maja rentę jak ich wypytałam o dochód, ale w Urzędzie finansów ani w ministerstwie zdrowia nie ma żadnych danych
Czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna?
Ania@
Stażysta

Napisano: 28 wrz 2017, 10:38

No to sama Wam odpowiem, ze jeżeli osoba która dostaje rentę chorobowa z KRUS dostała PIT niby rozliczeniowy PIT 11A to to jest tylko informacja i musi się rozliczyć, a ja mam takich osób sporo bo ludzie dostają zielony PIT i myślą ze to rozliczenie a tak nie jest i dlatego nie ma tego w US
Ania@
Stażysta

Napisano: 28 wrz 2017, 11:43

Miałam tak samo, jeśli osoby były rozliczane przez ZUS lub KRUS to w empatii nie było dochodu, ale ostatnio już pokazuje, więc może nie masz jakiejś aktualizacji.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 29 wrz 2017, 0:22

Ruda1 pisze:Miałam tak samo, jeśli osoby były rozliczane przez ZUS lub KRUS to w empatii nie było dochodu, ale ostatnio już pokazuje, więc może nie masz jakiejś aktualizacji.
Czy miałaś ostatnio jakaś aktualizacje empati w związku z tym?
Ania@
Stażysta

Napisano: 29 wrz 2017, 7:24

Wszystkie aktualizacje wgrywa mi informatyk, więc osobiście nie wiem czego one dotyczą.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x