Rops odpowiedział po 8 latach - ale cyrk - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 25 wrz 2017, 11:08

Witam na forum
może ktoś też podzieli się takimi kwiatkami jak ja teraz dostałam
Otórz w 2009 roku Pani X poprosiła o uchylenie świadczeń w związku z wyjazdem zagranicę. Przesłałam decyzję zmieniającą okres wypłaty świadczeń do Rops . Teraz po ponad 8 latach dostałam pismo że nie ma możliwości ustalenia, czy zachodzi koordynacja. Brak możliwości potwierdzenia przez marszałka że w danej sprawie mają zastosowanie przepisy o koordynacji powoduje że organem właściwym jest wójt burmistrz lub prezydent miasta. Co mam niby w tej sprawie zrobić teraz . Po otrzymaniu tego pisma matka kobiety kontaktowała się z nami o co chodzi i potwierdziła że córka cały czas jest zagranicą od tego 2009 roku ma tam kolejne dzieci , wyszła za mąż po raz drugi. Co mam z tym zrobić przecież nie jestem organem właściwym w sprawie. Tyle lat czekają z załatwieniem sprawy to jakaś farsa ma ktoś też takie kwiatki. ?
opsSR34
Referent
Od: 30 lip 2017, 14:56
Zajmuję się: ŚR, FA, DM,

Napisano: 25 wrz 2017, 20:42

a ja nie rozumiem z czym masz problem :) jesli babka poprosila o uchylenie prawa d swiadczen i ty na jej prosbe uchylilas to zrobilas co chciala i finiton:) jeslindodatkowo zapytalas marszalka czy w sprawie mialy zastosowanie przepisy o koordynacji a oni ci teraz odpisali,ze nie moga tego stwierdzic i ty jestes organem wlasciwym w zwiazku z tym, to znaczy ze dobrze zrobilas - miala prawo uchylic decyzje, bo bylas organem wlasciwym.. a jak babka z cala rodzina wyjechala za granice ,czyli tam zamieszkala to rops ,majac informacje ze rodzina zamieszkuje za granica uznalby ,ze koordynacji nie ma - bo w takich przypadkach nie ma...w takich przypadkach my jestesmy organem wlasciwym a takiej rodzinie nie przyslguja u nas swiadczeia
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x