Reprymenda dla gmin
Re: Reprymenda dla gmin
jest rozwod. dziecko zostaje przy matce..
matka nie sklada bo przekracza kryterium.
ojciec sklada wiec wniosek bo bezrobotny..bez wyroku sadu bym mu przyznał..bo skad miałbym wiedziec, ze dziecko jet przy matce a mu zabrano prawa rodzicielskie.../potem nienalezne bym sie bawił tylko/
matka nie sklada bo przekracza kryterium.
ojciec sklada wiec wniosek bo bezrobotny..bez wyroku sadu bym mu przyznał..bo skad miałbym wiedziec, ze dziecko jet przy matce a mu zabrano prawa rodzicielskie.../potem nienalezne bym sie bawił tylko/
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
z oświadczeń we wniosku masz wiedzę, a jak nakłamie to niestety trzeba się bawić z NP
to po co napisali w rozporzadzeniu ze do wniosku dołacza sie wyrok rozwodowy ?
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
w kwestii stanu cywilnego
stan cywilnyTom. pisze:w kwestii stanu cywilnego
wnioskodawca wpisuje we wniosku i bierze za to odpowiedzalność...
wiec nie po to to wpisali do rozporzadzenia
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
po to właśnie 
w kwestii osób samotnie wychowujących dziecko ustawodawca wymyślił sobie dodatkowe potwierdzenie

w kwestii osób samotnie wychowujących dziecko ustawodawca wymyślił sobie dodatkowe potwierdzenie
no ale nie tylko samotne tam wpisal
ale i osoby rozwiedzione i w separacji...
ale i osoby rozwiedzione i w separacji...
- Tom.
- Administrator
- Kontakt:
tylko
"w przypadku osoby samotnie wychowujacej" odnosi się do całego punktu 4 i wynika z definicji osoby samotnie wychowującej - rozwiedziony, separowany, wdowiec

"w przypadku osoby samotnie wychowujacej" odnosi się do całego punktu 4 i wynika z definicji osoby samotnie wychowującej - rozwiedziony, separowany, wdowiec
Ja mówię do petentów tak (ci którzy nie mają rodzinnego bo ci co mają to koleżanka co roku bierze od nich wszelkie dokumenty odnośnie dochodu): jeśli chcą mieć szybko i sprawnie wydaną decyzję to niech mi dostarczą zaświadczenie z US o dochodzie oraz info z ZUS jakie były składki zdrowotne. 3/4 ludzi przyniosła
.
Prawo prawem ale absolutnie nie rozumiem podejścia władzy, że klient ma tylko sobie wypełnić wniosek i cześć, żadnego zaangażowania odnośnie kompletowania dokumentów. Za frajer 500zł chcą dostać to niech też trochę się pofatygują abym ja też miał lżej.

Prawo prawem ale absolutnie nie rozumiem podejścia władzy, że klient ma tylko sobie wypełnić wniosek i cześć, żadnego zaangażowania odnośnie kompletowania dokumentów. Za frajer 500zł chcą dostać to niech też trochę się pofatygują abym ja też miał lżej.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Łajza jesteś, nie urzędnik. Administracja jest dla obywatela. Należy szukać okazji, by procedury upraszczać. Skoro stworzono za grube pieniądze system, który umożliwia pozyskanie danych bez potrzeby angażowania obywatela, TO TAK NALEŻY CZYNIĆ. Nie wspomnę o tym, że w kwietniu postawiłeś w niezręcznej sytuacji US, które akurat w kwietniu mają co robić.voodoo pisze:Ja mówię do petentów tak (ci którzy nie mają rodzinnego bo ci co mają to koleżanka co roku bierze od nich wszelkie dokumenty odnośnie dochodu): jeśli chcą mieć szybko i sprawnie wydaną decyzję to niech mi dostarczą zaświadczenie z US o dochodzie oraz info z ZUS jakie były składki zdrowotne. 3/4 ludzi przyniosła.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz Reprymenda dla gmin - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
opieka naprzemienna sygnity
Kiedy alimenty nazwać alimentami
wniosek wczytany- przekier.
2 wnioski
Panie Tomku Sygnity proszę o pomoc!!!
numer cudzoziemca
dochód uzyskany - zaświadczenie z macierzyńskiego
jak liczyć dochód z działalności rolniczej- pomocy pilne!
odmowa pierwsze i drugie??
temat ten sam!
PRZEDSIĘBORCA I PODWÓJNY KRUS WAŻNE
dzieci z poprzedniego małżenstwa
sygnity zestawienia
czy ktoś już pisał?
Weryfikacja - czy osoba pobiera w innych jednostach
Skladki emerytalne i rentowe