Reprymenda dla gmin
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Reprymenda dla gmin
z empatii podatki wyskakują w kilka sekund na zus trzeba czekać około 1 dnia wiec po co to ganiać ludzi po urzędach. Zresztą jak empatia nie działała to mieliśmy obowiązek wysłać wniosek do Urzędu Skarbowego.
Ohoho ale mocne słowa. I to pisze urzędnik (za dychę)
Od kiedy jest dla obywatela administracja? Z definicji tak to i wygląda ale to jakie prawo tworzy rząd oraz ile jest zmian w przepisach to uważam, że jednak jest przeciwko obywatelowi.
Co do systemu odpowiem tak- skoro ktoś za grube miliony nie potrafi stworzyć bdb działającego systemu (i tu nie piję do wydawców a do zamawiających) to nie mój problem. Ja się zabezpieczam tylko przed awariami które często trapią system.

Od kiedy jest dla obywatela administracja? Z definicji tak to i wygląda ale to jakie prawo tworzy rząd oraz ile jest zmian w przepisach to uważam, że jednak jest przeciwko obywatelowi.
Co do systemu odpowiem tak- skoro ktoś za grube miliony nie potrafi stworzyć bdb działającego systemu (i tu nie piję do wydawców a do zamawiających) to nie mój problem. Ja się zabezpieczam tylko przed awariami które często trapią system.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Administracja od zawsze służy obywatelowi, taki jest jej cel. Kto tego nie rozumie wykoślawia administrację i nie powinno być dla niego w niej miejsca. A od głupoty nie ma ani zabezpieczenia, ani ubezpieczenia. Jako urzędnik, masz obowiązek stosować OBOWIĄZUJĄCE PRAWO, a nie wymyślać co by tu zrobić, żeby się nie namęczyć. Przepis mówi jasno, jakie dane masz obowiązek pozyskać sam i co masz zrobić w przypadku wyimaginowanej awarii. Szczerze, mam nadzieję, że Twoja praktyka wyjdzie przy sporządzaniu sprawozdań i zbiorów centralnych i właściwy urząd wojewódzki przywróci Cię do pionu, abyś właściwie pojmował swoją rolę.voodoo pisze:Ohoho ale mocne słowa. I to pisze urzędnik (za dychę)![]()
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
voodoo
Sprawdzałeś chociaż ten system, że tak od razu skazujesz go na porażkę? To fakt, Empatia ma czasami przestoje i nie zawsze działa od ręki ale da się spokojnie w terminie zrobić decyzję z opcją samodzielnego pozyskiwania danych.
Mocno naciągane Twoje podejście. Mało tego, do weryfikacji - obyś się nie zdziwił, jak dostaniesz po d... za omijanie przepisów.
Sprawdzałeś chociaż ten system, że tak od razu skazujesz go na porażkę? To fakt, Empatia ma czasami przestoje i nie zawsze działa od ręki ale da się spokojnie w terminie zrobić decyzję z opcją samodzielnego pozyskiwania danych.
Mocno naciągane Twoje podejście. Mało tego, do weryfikacji - obyś się nie zdziwił, jak dostaniesz po d... za omijanie przepisów.
Ja przepisów nie omijam- skoro koleżanka z rodzinnego tak samo podchodziła do sprawy i kontrola jej nic nie zarzuciła to tak samo i ja robię. Skoro jest to sprawdzony sposób to czemu mam go nie powielać?
Weryfikuję mocno tych jedynie którzy nie pobierają u nas żadnych świadczeń, reszta leci na podstawie dokumentów które sam kseruję z rodzinnego bądź FA. No i klikam to co niezbędne. Filozofii wielkiej nie ma.
Weryfikuję mocno tych jedynie którzy nie pobierają u nas żadnych świadczeń, reszta leci na podstawie dokumentów które sam kseruję z rodzinnego bądź FA. No i klikam to co niezbędne. Filozofii wielkiej nie ma.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Poczekaj. Rozumiem, że osoby pobierające SR musiały dwukrotnie przynosić zaświadczenia z US/ZUS, tak?
Taka informacja wynika z Twoich poprzednich postów, natomiast teraz sugerujesz, że klienci nic nie przynosili tylko sam sobie kserowałeś z teczek. To są dwie różne sprawy.
PS. Koleżanka z rodzinnego mogła we wrześniu/październiku 2015 r. postępować w ten sposób, bo baza MF i ZUS kulała i nie była dostępna, natomiast teraz nie może w ten sposób robić. Traficie kiedyś na konkretnego klienta, to się nauczycie.
Taka informacja wynika z Twoich poprzednich postów, natomiast teraz sugerujesz, że klienci nic nie przynosili tylko sam sobie kserowałeś z teczek. To są dwie różne sprawy.
PS. Koleżanka z rodzinnego mogła we wrześniu/październiku 2015 r. postępować w ten sposób, bo baza MF i ZUS kulała i nie była dostępna, natomiast teraz nie może w ten sposób robić. Traficie kiedyś na konkretnego klienta, to się nauczycie.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Empatia działa od stycznia tego roku. Usiłujesz mi wmówić, że Twoja koleżanka miała kontrolę tego co robiła w 2016r.? Poza kontrolami doraźnymi, UW badają w najlepszym przypadku rok ubiegły.voodoo pisze:Ja przepisów nie omijam- skoro koleżanka z rodzinnego tak samo podchodziła do sprawy i kontrola jej nic nie zarzuciła to tak samo i ja robię. Skoro jest to sprawdzony sposób to czemu mam go nie powielać?
Więc proszę, skończ bajać o siedmiu zbójach i weź się do uczciwej pracy, za którą otrzymujesz wynagrodzenie. Sposób sprawdzony, czy nie, od stycznia 2016r. jest nieprawidłowy, nie ma oparcia w przepisach prawa i to jest wystarczająca przyczyna, by go nie powielać.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Odpowiem tak- ci którzy nie pobierali świadczeń z OPS to sugerowałem (ale nie żądałem) że dokumenty z US i ZUS mogą się przydać aby szybciej wydać decyzję (no i jak pisałem, 3/4 ludzi to zrobiło i każdy ma święty spokój), reszta która pobiera zasiłki nie przynosiła- kseruję te dokumenty.
Oprócz Reprymenda dla gmin - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
opieka naprzemienna sygnity
Kiedy alimenty nazwać alimentami
wniosek wczytany- przekier.
2 wnioski
Panie Tomku Sygnity proszę o pomoc!!!
numer cudzoziemca
dochód uzyskany - zaświadczenie z macierzyńskiego
jak liczyć dochód z działalności rolniczej- pomocy pilne!
odmowa pierwsze i drugie??
temat ten sam!
PRZEDSIĘBORCA I PODWÓJNY KRUS WAŻNE
dzieci z poprzedniego małżenstwa
sygnity zestawienia
czy ktoś już pisał?
Weryfikacja - czy osoba pobiera w innych jednostach
Skladki emerytalne i rentowe