rezygnacja ze szkoły w połowie miesiąca co należy zrobić?

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
gabrielazosip
Stażysta
Zajmuję się: ZOSIP - stypendia
Kontakt:

rezygnacja ze szkoły w połowie miesiąca co należy zrobić?

Post autor: gabrielazosip »

Jeżeli uczeń zrezygnuje ze szkoły w maju to musi przynieść do mnie oświadczenie o rezygnacji ze szkoły. a co z wypłatą stypendium? od stycznia do kwietnia wypłacam a co robię z majem jeżeli rezygnacja ze szkoły jest od połowy maja?
mag027
Referent
Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR
Kontakt:

Re: rezygnacja ze szkoły w połowie miesiąca co należy zrobić

Post autor: mag027 »

Ja tego nie robiłam ale widzę jak poprzedniczka liczyła. Jeśli uczeń zrezygnował powiedzmy 15 maja to układasz proporcję i liczysz, jaka kwota przysługiwała za czternaście dni maja i tyle masz za maj + cała należna kwota za I, II, III, IV.
gabrielazosip
Stażysta
Zajmuję się: ZOSIP - stypendia
Kontakt:

Post autor: gabrielazosip »

a w takim razie co z decyzją ? skoro była wydana do końca maja, a teraz zmieni się kwota i termin do jakiego obowiązuje stypendium
mag027
Referent
Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR
Kontakt:

Post autor: mag027 »

O, to niedobrze. Musisz wysłać zawiadomienie o wszczęciu postępowania w sprawie cofnięcia stypendium od dnia tego, kiedy zrezygnowała. Gdy decyzja cofająca stanie się ostateczna wszcząć kolejne postępowanie w sprawie ustalenia i zwrotu nienależnie pobranego stypendium.
ODPOWIEDZ