Wstrzymałam Pani wypłaty na początku 2019 r. na pierwsze dziecko bo nie doniosła dokumentów. Teraz wnioskuje na 2019/2021 na to dziecko.
Pytanie: mam jej przyznać teraz od 01.07. i tyle
czy
wznowić wypłaty od 01.07. bo nie mają znaczenia dochody i na nowy wniosek przyznać od 01.10?
Robić wznowienie wstrzymanych wypłat czy przyznać od 01.07?
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: Robić wznowienie wstrzymanych wypłat czy przyznać od 01.07?
Kiedy złożyła wniosek? jak do końca września 2019 roku to trzeba wypłacić od lipca. Jeśli w październiku 2019 to od października.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
wznowić możesz od miesiąca złożenia wyjaśnień jeśli w ogóle złożyła ci wyjaśnienia dlaczego nie dostarczyła tych dokumentów. Nie możesz jej przyznać świadczeń od lipca ponieważ ona miała ustalone prawo do świadczenia do 30 września . Z nowego wniosku możesz jej przyznać od 1 października. Miałam taki przypadek i konsultowałam na szkoleniu, tylko ja zadzwoniłam do babki i zdążyła złożyć wyjaśnienia w lipcu więc od lipca jej wznowiłam wypłaty z decyzji2018/2019 i przyznałam nowe świadczenia od 01.10
-
- Referent
- Kontakt:
Nowy wniosek z września.
no właśnie ja miałam ten problem, że Pani nie odbierała a smsy olała ;p
jak pytałam na szkoleniu to Pan mówił że są dwa wyjścia: albo biorę sobie teczkę tej babki co jej wstrzymałam i będę wypłacać bo od 01.07 jej przysługuje świadczenie (bo ona nie dostarczyła zaświadczenia o dochodzie a od lipca to nie ma znaczenia) bądź zostawiam to stare i jak złoży wniosek to od lipca jej przyznam. Z tym, że program nie przyznaje (ewentualnie przyzna "z rąsi") i to mnie zastanowiło.
Ps. Ciekawostka jest taka że to zaświadczenie teraz do ZR musiała przynieść i przyniosła więc nie wiem dlaczego taki miała wcześniej problem...
no właśnie ja miałam ten problem, że Pani nie odbierała a smsy olała ;p
jak pytałam na szkoleniu to Pan mówił że są dwa wyjścia: albo biorę sobie teczkę tej babki co jej wstrzymałam i będę wypłacać bo od 01.07 jej przysługuje świadczenie (bo ona nie dostarczyła zaświadczenia o dochodzie a od lipca to nie ma znaczenia) bądź zostawiam to stare i jak złoży wniosek to od lipca jej przyznam. Z tym, że program nie przyznaje (ewentualnie przyzna "z rąsi") i to mnie zastanowiło.
Ps. Ciekawostka jest taka że to zaświadczenie teraz do ZR musiała przynieść i przyniosła więc nie wiem dlaczego taki miała wcześniej problem...
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
mi mówił na szkoleniu że nie mogę jej przyznać od lipca ponieważ ona ma ustalone prawo do świadczenia do 30.09 chyba że złoży wyjaśnienia
-
- Referent
- Kontakt:
kurde.. i bądź tu człowieku mądry
Oprócz Robić wznowienie wstrzymanych wypłat czy przyznać od 01.07? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Ilość rodzin pobierających 500+
osoba nie zgłosiła się w wyznaczonym terminie
Procedura uchylenia i zwrotu świadczenia nienależnie pobranego
dodatek wychowawczy a świadczenie wychowawcze
jak uchylić prawo do świadczenia wychowawczego?
metryka sprawy do informacji przyznającej świadczenie
Zmiana nazwiska
PILNE PROSZĘ
wzór decyzji uchylenie prawa do 500+
co zrobić koordynacja ?
Żądanie zwrotu z Urzędu Wojewódzkiego - odsetki
Rodzina pobierająca 500+ wyjeżdża za granicę??
przygotowanie raportu miesięcznego
bolączka z odsetkami
Błędne dane we wniosku
Potrącenie odsetek od nienależnie pobranego 500+