Rodzina pobierająca 500+ wyjeżdża za granicę??

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Oksana30
Praktykant
Zajmuję się: PS/ŚW/SR/FA
Kontakt:

Rodzina pobierająca 500+ wyjeżdża za granicę??

Post autor: Oksana30 »

Witam, Pani pobierająca 500+ zgłosiła, że wyjeżdżają całą rodziną na stałe za granicę. Co zrobić z informacją? uchylić na prośbę strony (155 kpa)? Uchylić w związku z art. 27 ust. 1 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci? czy przekazać do wojewody?
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Rodzina pobierająca 500+ wyjeżdża za granicę??

Post autor: noteev »

Jeśli klient z gatunku "rozsądny" - niech przed wyjazdem napisze prośbę o uchylenie i finał.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Pola1
Referent
Zajmuję się: ŚW/DS
Kontakt:

Post autor: Pola1 »

Oksana30 pisze: 24 paź 2019, 14:16 Witam, Pani pobierająca 500+ zgłosiła, że wyjeżdżają całą rodziną na stałe za granicę. Co zrobić z informacją? uchylić na prośbę strony (155 kpa)? Uchylić w związku z art. 27 ust. 1 ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci? czy przekazać do wojewody?
uchyliłaś informację czy przekazałaś do wojewody? też mam taka samą sytuację i nie wiem jak zrobić
Oksana30
Praktykant
Zajmuję się: PS/ŚW/SR/FA
Kontakt:

Post autor: Oksana30 »

jeszcze nic nie zrobiłam, rodzina będzie wyjeżdżać na początku przyszłego roku, ale Pani sama wyszła z inicjatywą, że tu będzie rezygnować ze wszystkiego. Więc myślę, że normalnie uchylę i tyle. Może ktoś się jeszcze wypowie?
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: noteev »

Nie ma nad czym się zastanawiać, jeśli chce uchylenia, to uchylaj
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
ODPOWIEDZ