Roczne rozliczenie dotacji

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Kaya

Roczne rozliczenie dotacji

Post autor: Kaya »

Co zroić w sprawie źle rozliczonej dotacji ze swiadczeń rodzinnych. Do zwrotujest ok. 6 zł. Jakie sa konsekwencje?? :(
alaaa
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Roczne rozliczenie dotacji

Post autor: alaaa »

do końca stycznia oddać do UW 6 zł, przeksięgować wydatki na własne w 85219 i tyle
alina852

Post autor: alina852 »

A jak przeksięgować? Poproszę o schemat;)
Monika11

Post autor: Monika11 »

Może komuś się przyda, bo ja w ubiegłym roku też pomyliłam się w rozliczeniu 3%.
Po uzgodnieniu ze skarbnikiem:
1. Przeksięgowałam wydatki z 85212 na 85219 ( na zadania własne).
2. Napisałam pismo do skarbnika że ze względu na niewykorzystane środki dotacji w rozdz. 85212&2010,które będą zwracane do UW, proszę nie przekazywać na GOPS (tą różnicę ze żle wyliczonych kosztów).
Z terminem zwrotu niewykorzystanych dotacji do UW się zmieścicie, więc idzie to jakoś załatwić....
Gość

Post autor: Gość »

alaaa pisze:do końca stycznia oddać do UW 6 zł, przeksięgować wydatki na własne w 85219 i tyle
No nie tak tyle, bo nie zagrają ci wtedy zadania własne. Gmina przekazała ci mniej środków niż wykonanych wydatków? "Najmniejszym złem" jest jak podałam wyżej
Iwona1

Post autor: Iwona1 »

Czy można przeksięgować na 85219 jeżeli mam plan w tym rozdziale ale nie dostałam środków pieniężnych do pełnej wysokości planu. Wyszłoby, że zapłaciłam wydatki z 85219 środkami pieniężnymi z np 85211 czy 85212?
ODPOWIEDZ