Roczne sprawozdanie o udzielonych zamówieniach w roku - Księgowość

Strona 18 z 19    [ Posty: 186 ]

Napisano: 18 lut 2016, 22:09

Dokładnie, wszelkie zakupy biurowe, publikacje itp :)
Co do zakupu węglą to czemu nie uwzględnia się w sprawozdaniu? Wytłumaczy ktoś? :roll:
Gopsiarz85

Napisano: 19 lut 2016, 10:16

ja nie uwzględniam węgla bo jest to zasiłek celowy na podstawie decyzji.
no chyba, że była podpisana umowa z dostawcą, a potem tylko zlecenia dowozu. u nas nie ma umowy jako takiej, więc traktuję to jako zasiłek.
może w ustawie jest napisane co korzysta ze zwolnienia. ja nie czytałam, robię na czuja.
Miłka

Napisano: 19 lut 2016, 10:26

Ja cały czas mam dylemat czy DPS i dożywianie zaliczać czy nie?
Ella 5

Napisano: 19 lut 2016, 12:19

Ja też wciąż mam taką wątpliwość czy wykazywać DPS i dożywanie, wydaje mi się że nie. Pierwszy raz robię to sprawozdanie
elizabeth

Napisano: 19 lut 2016, 16:45

Ja robię sprawozdanie juz 3 rok i nie wliczam ani dozywiania ani odpłatność za DPS, ponieważ są na to podpisane umowy. a w sprawozdaniu wymagaja od nas aby wyliczyć wydatki bieżące, czyli takie które dokonujemy z tak zwanej wolnej ręki. Jeżeli jest podpisana umowa w roku 2015 to robimy szacunek całego kosztu tej umowy i zaliczamy w tym sprawozdaniu a później wydatków związanych z tą umowa nie liczymy. czyli ja DPS nie liczę bo mam umowe sprzed 2015 roku.
Nie pamiętam skąd taka regulacja, bo już 2 lata temu interesowalam się tym szczegółowiej a teraz analogicznie :-)
Jak robię źle, to mnie poprawcie.
minka

Napisano: 21 lut 2016, 10:47

Dokładnie @minka.
Jeżeli mówimy o umowach zawartych w latach poprzednich to teraz ich nie uwzględniamy juz ;)
Ale mamy dylemat, jeżeli jest to na podstawie "umowy ustnej"
Gopsiarz85

Napisano: 22 lut 2016, 10:55

Gopsiarz85, ja rozumiem, że związku z umowa ustną możemy to nazwać zamówieniem "z wolnej ręki" czyli wliczamy.
minka

Napisano: 22 lut 2016, 11:02

minka pisze:nie wliczam ani dozywiania ani odpłatność za DPS, ponieważ są na to podpisane umowy
no to skoro są podpisane umowy, to tym bardziej jest to udzielone zamówienie.
mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz: dlaczego na DPS-y nie robi się przetargu?? na dożywianie robicie?
Miłka

Napisano: 26 lut 2016, 13:26

mam umowę najmu na 7 lat jak mam to uwzględnić do sprawozdania ?
Jak mam jakieś umowy podpisane w styczniu a potem w kwietniu aneksowana + - kwota to jaka kwotę z umowy mam przyjąć ?
ww1

Napisano: 22 lut 2019, 11:12

Dlaczego licencji na programy antywirusowe się nie wlicza?
tifio
Praktykant
Od: 14 gru 2018, 16:01
Zajmuję się: PS

Strona 18 z 19    [ Posty: 186 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x