RODO przy wnioskach elektronicznych

Wybrane tematy:
Dobry Start jednak do ZUS co z zakupionymi licencjami koniec Dobrego Startu upomnienie
Awatar użytkownika
ludek
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: RODO przy wnioskach elektronicznych

Post autor: ludek »

Ojciec76 pisze:INFORMACJA OPSxxxx/DS/07/2018
Zgodnie z § 10 ust. 5-7 rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 30 maja 2018 r. w sprawie szczegółowych warunków realizacji rządowego programu „Dobry start” (Dz. U z dnia 1 czerwca 2018 r., poz. 1061), po rozpatrzeniu wniosku Nr  xxx/2018  złożonego dnia  xxxx/2018 

Informuję o przyznaniu świadczenia dobry start, na dwoje dzieci, w łącznej kwocie 600,00 zł, jednorazowo.

--
UWAGA, WIADOMOŚĆ MA CHARAKTER INFORMACYJNY, NIE NALEŻY NA NIĄ ODPOWIADAĆ.
Wszelkie pytania prosimy składać osobiście w siedzibie OPS xxx, ul. xa lub telefonicznie pod nr. telefonu xxxxx.
A jak mąż i żona mają dzieci moje, twoje, nasze i złożą osobne wnioski, każde na swoje a podadzą ten sam adres e-mail to skąd będą wiedzieć kogo dotyczy informacja?
Jakąkolwiek informację, która nie jest adresowana moim nazwiskiem traktuję w kategorii spamu i wyrzucam do kosza.
Jaki jest cel takiego "niepodawania niczego"?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
Ojciec76
Administrator
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
Kontakt:

Post autor: Ojciec76 »

Informacja idzie? Idzie.
Jak składali, to wiedzą.
Unikam błędu wycieku danych osobowych do osób nieuprawnionych (a program Sygnit odwalił numer (stara wersja) i ponoć wysyłał więcej niż powinien. Poza tym podane we wnioskach adresy e-mail też są kosmiczne, np. Janina Nowak, podany e-mail: [email protected] [dane oczywiście fikcyjne]
Poza tym, nieotrzymanie informacji o przyznaniu świadczenia nie powoduje wstrzymania jego wypłaty.

Dla takich wiadomości mam potwierdzenia odebrania. Nikt nie dzwoni, nie pyta o nic - choć pewnie w sierpniu będą pytać o terminy wypłat.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
opsik28
Referent
Zajmuję się: PS,ŚW,FA,ŚR
Kontakt:

Post autor: opsik28 »

A jak zrobiliście to, że treść powiadomienia w rejestrze powiadomień jest zgodna z waszym wzorcem. Zmodyfikowałam wzorzec, zatwierdziłam sprawę, robię podgląd informacji - jest zgodny ze zmodyfikowanym wzorcem. Przechodzę do rejestru powiadomień i tu treść powiadomienia, ale zupełnie inna - taka, jak we wzorcu Sygnity. Co zrobić, aby była taka jak chcę.
opsik28
Referent
Zajmuję się: PS,ŚW,FA,ŚR
Kontakt:

Post autor: opsik28 »

Wycofuję pytanie - już wiem.
nowy świerzak
Stażysta
Zajmuję się: praktykant
Kontakt:

Post autor: nowy świerzak »

opsik28 pisze:Wycofuję pytanie - już wiem.
możesz podzielić się jak to zrobić? Napisać ścieżkę postępowania? I czy trzeba mieć do tego nadane uprawnienia administratora w systemie?
Awatar użytkownika
ludek
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ludek »

Ojciec76 pisze: Unikam błędu wycieku danych osobowych do osób nieuprawnionych (a program Sygnit odwalił numer (stara wersja) i ponoć wysyłał więcej niż powinien.
Czyli co? Rozsyłał wiadomość na parwo i lewo?
Ojciec76 pisze: Poza tym podane we wnioskach adresy e-mail też są kosmiczne, np. Janina Nowak, podany e-mail: [email protected] [dane oczywiście fikcyjne]
To już nie Twoja broszka. Równie dobrze klient może ci podać fałszywy adres (na terenie Twojej gminy) i co, będziesz sprawdzał?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
gucioo
Referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: gucioo »

Ojciec
ale lipna ta wasza informacja
ODPOWIEDZ