w sumie masz rację, mogę!
do qazwsx -udostępnisz mi adres e-mail do ministerstwa?
w moim przypadku też ojciec mieszka w Polsce, ma żonę obywatelkę Polski i dwoje dzieci, z którymi mieszka w Polsce, a dziecko na które wnioskuje jest z poprzedniego związku i mieszka z matką obywatelka Rosji w Moskwie i tam chodzi do szkoły podstawowej. myślicie że powinnam przyznać, czy wzywać do wyjaśnień ? Podpowiedzcie bo meczy mnie ta sprawa.elaswiadczenia pisze:a co w przypadku jak rodzina zameldowana w Polsce, ojciec mieszka w Polsce, lecz matka z córką na Ukrainie. Dziecko tam chodzi do polskiej szkoły?
qazwsx pisze:uwzględnia się również inne dokumenty, w tym oświadczenia , niezbędne do ustalenia prawa do świadczenia dobry start. No i weźmy tutaj to zdanko w tym oświadczenia oczywiście składane pod odpowiedzialnością karną, także napisze mi, że dziecko uczęszcza w Palestynie do szkoły podstawowej odpowiadającej szkole podstawowej w Pl i sprawa jasnanie no oczywiście nie wiem co zrobię, czekam na odp w Ministerstwa.
W przednim roku poinformowałam matke Ukrainkę , że nie należy się 300 i 500 gdyż ona wraz z córką mieszką a Ukrainie. Matka zrezygnowała ze składania wniosku.W tym roku mam podobną sytuację tyle że to ojciec dziecka składa dokumenty. No i złożył .nikas78 pisze:elaswiadczenia pisze:a co w przypadku jak rodzina zameldowana w Polsce, ojciec mieszka w Polsce, lecz matka z córką na Ukrainie. Dziecko tam chodzi do polskiej szkoły?