Rodzicielski od 1 stycznia 2015 - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 5    [ Posty: 42 ]

Napisano: 02 wrz 2015, 11:00

Zjem Ci Chleb pisze:najlepsze jest to, że wszyscy dostaną 1000 zł nawet Pancie z wyższych sfer które zarabiały tysiące i na tyle liczyły z ZUS....

Tu chodzi o tę "ustawę antykoncepcyjną"? Dasz namiary? Na czym polega to ucięcie cwaniactwa?

Sam mam klientki co w ciąży pozakładały firmy sprzątające i potem 80 000 dochodu za rok.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 11:01

asiak pisze: a teraz krus płaci ? miesięcznie 1000 ? orientuje się ktoś ?
bo chodzą i pytają
tak jest to w tej zmianie art. 4
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 11:02

kb pisze:no tak - tych...tylko ze niekoniecznie akurat tego tylko rodzica, ktory byl uprawniony do rodzicielskiego...
Skrajne przypadki. Macierzyński zazwyczaj matka dostaje. Jaki facet chciałby siedzieć sam w domu z 3-miesięcznym dzieckiem.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 11:03

oki dzięki
ale bezrobotnym z zasiłkiem dopłacamy do tysiąca prawda ?
asiak

Napisano: 02 wrz 2015, 11:04

asiak pisze:oki dzięki
ale bezrobotnym z zasiłkiem dopłacamy do tysiąca prawda ?
prawda
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 11:04

mój został po 3 miesiącach z dziećmi
bo to już dwójka była i ja przerwałam, a tatuś został z gwiazdami
asiak

Napisano: 02 wrz 2015, 11:10

asiak pisze:mój został po 3 miesiącach z dziećmi
bo to już dwójka była i ja przerwałam, a tatuś został z gwiazdami
Faceci są genetycznie nieprzystosowani do takich akrobacji. Mózg się uszkadza. Negatywnie wpływają już popołudnia i weekendy z takim małym bełgoczącym. Dwa tygodnie tacierzyńskiego może trwale zaszkodzić. Tak ciągną teraz wszędzie tych biednych chłopów. A to na salę porodu, a to do opieki nad niemowlakiem, a potem krzyk wielki, że gender i zniewieścienie i upadek cywilizacji.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 11:13

west pisze:
kb pisze:no tak - tych...tylko ze niekoniecznie akurat tego tylko rodzica, ktory byl uprawniony do rodzicielskiego...
Skrajne przypadki. Macierzyński zazwyczaj matka dostaje. Jaki facet chciałby siedzieć sam w domu z 3-miesięcznym dzieckiem.
ja nie mowie,ze tatus mialby swiadczenie rodzicielskie:) w tym punkcie napisali,ze swiadczenie nie przysluguje jesli JEDEN Z RODZCÓW (...) zaprzestal sprawowania opieki na przyklad w zwiazku z podjeciem zatrudnienia...ten drugi sobie dalej opieke sprawuje i mial przyznane swiadczenie rodzicielskie :) nie napisali ze nie przysluguje jelsi uprawniony do swiadczenia rodzic podjal zatrudnienie...tylko nie przysluguje jesli jeden z rodzicow podjal zatrudnienie
moze sie czepiam tego JEDEN Z RODZICOW..ale nie podoba mi sie taki zapis i juz:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 11:22

W art. 17 c określono kiedy to świadczenie przysługuje ojcu i według mnie to skutecznie eliminuje matactwa. Najbardziej boli te 30 zł. Flaszka wyborowej.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 02 wrz 2015, 11:24

west - zupelnie sie nie odnosisz do tego o co pytam :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 4 z 5    [ Posty: 42 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x