rodzina zastępcza
rodzina zastępcza
Poszukiwania dzieci do rodziny zastępczej
https://www.rodzinazastepcza.pl.tl/
https://www.rodzinazastepcza.pl.tl/
Re: rodzina zastępcza
należy się zgłosić do ośrodka adopcyjnego na swoim terenie - przeszkolić i oczekiwać na skojarzenie z oczekiwanym dzieckiem. dzieci do rodzin zastępczych i adopcyjnych są zgładszane na bieżąco z placówek opiekuńczo-wychowawczych.
POWODZENIA
bez szkolenia nawet nie ma co się za sprawę zabierać.
POWODZENIA
bez szkolenia nawet nie ma co się za sprawę zabierać.
Bez szkolenia można zostać, tylko zależy od tzw. pleców. Znam przypadki (w jednym z dużych miast ) kiedy pozytywna opinia OAO i ukończenie szkolenia następowało 6-7 miesięcy po przyjęciu dzieci, ale za tym stał v-ce prezydent miasta 

mozna byc rodzina zastępcza bez szkolenia ale w przypadku gdy dziecko jest spokrewnione
ta rodzina ma szkolenie, chyba o to chodziło -
https://www.rodzinazastepcza.pl.tl/Kwali ... yplomy.htm
https://www.rodzinazastepcza.pl.tl/Kwali ... yplomy.htm
ale oni mają i kwalifikacje i dzieci, jest na ich stronce o tym
chyba o to że rok temu szukali dzieci do ich rodziny a że teraz już mają to nic nie szukają. Widziałem apel na stronie ale podobno co ich pytałem przez meila nie mają miejsc. Może nie zdążyli jeszcze zakualizować strony? Tak poza tym fajne dzieciaki mają no nie! Jedni sobie radzą z taką gromadką a inni mając jedno dziecko nie wytrzymują i oddają. Dziwne nie? Widać że dużo jeżdżą po świecie i może to dobry sposób na znajdowanie zajęć dla tych dzieci nie rzadko nudzących się. Mają 7 dzieci bo tak wynika z danych ich rodziny ale jak pytałem to jeszcze im doszło 2 kolejnych. To razem już 9 dzieci. Ustawowo już przekroczony stan jak na rodzinę zastępczą i dziwię się że sąd dalej im daje. Może mają to coś w sobie że inaczej postępuje się niż inne rodziny. Wtedy rzadkością jest aby sąd godził się 3 dzieci a co dopiero na 9. Jak oni dają rady, przecież nie mało to obowiązków i jest co robić. Każde dziecko jest inne ma inne potrzeby.hm, ciekawe zjawisko. Mimo wszystko mają u mnie dużastego plusa - mniusów nie sposób przypisywać jeśli ci ludzie robią coś naprawdę dobrego. Takich więcej nam potrzeba no nie? Ciekawi mnie co oni mają wspólnego z Sumptuastic. Nawet zauważyłem wpis w księdze gości i to całkiem całkiem, no ale do rzeczy. Może mają jakieś układy a może takie plecy a może są to zwyczajni niezwyczajni ludzie. Może warto by było ich zapytać czy możemy im jakoś pomóc a może no nie wiem. Ja chylę głowę przed takimi ludźmi. Bo są widocznie tacy ludzie jeszcze na tym świecie których zesłał nam ten najwyższy najsprawiedliwszy, co o tym sądzicie.
Zauważyłem istniejącą dyskusję na temat naszej rodziny. Nie trzeba mi reklamy w internecie. Robimy to co robić powinniśmy i to jest najważniejsze. Mamy już 9 dzieci.
Pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkiego dobrego, Andrzej
Pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkiego dobrego, Andrzej
Ile mają dzieci? dziewięcioro
Boże jak ma się to do przepisów prawa bo niemożliwe
Wierzyć się nie chce ażeby jeszcze byli tacy ludzie którzy poświęcają się dzieciom cudzym
To prawdopodobnie dom dziecka a nie rodzina zastępcza. U mnie w rejonie co kilka dni sąd rozwiązuje rodziny zastępcze bo ci rezygnują przy dwójce dzieci, a tu mamy dziewięcioro
Dostali chyba aniołki; to tak jest jak ma się bliskich znajomych w mopsie

Oprócz rodzina zastępcza - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
CHCĄ ZAMKNĄĆ DOMY DZIECKA, co Wy na to?
Zawod wychowawca domu dziecka
Zawod wychowawca domu dziecka, pisze prace na ten temat
prosze o pomoc pisze prace magisterska
utworzenie placówki dla dzieci 0-3 lata
PILNE - odpłatnośc za pobyt w placówce
wnisek o MOW
opieka prawna proszę o pomoc
kontrola z Urzędu Wojewódzkiego
poszukiwanie rodzin adopcyjnych i zastępczych
zarobki pracownika socjalnego w Domu Dziecka
Poszukiwanie adoptowanego dziecka