Pani złożyła wniosek w maju 2016 r., który został przesłany do ROPS. Następnie w zeszłym m-cu przychodzi pismo o braku koordynacji. Zostało przez nas wysłane pismo o usunięcie braków formalnych, jednakże Pani nie stawiła się w wyznaczonym przez nas terminie czyli 14 dniach. Stawiła się natomiast po tych 14 dniach. Nie wiem co w takiej sytuacji, bo standardowo robię zawiadomienie o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia. Tylko sytuacja jest bardziej skomplikowana bo zgodnie z ROPSem tej Pani należy się od kwietnia 2016 r. na dwójkę dzieci. Nie ma jako tako decyzji także nie wiem czy jej odwołanie ma jakiś sens...
No to wniosek bez rozpatrzenia. Nie robi się tego decyzją, więc za bardzo nie będzie miała się od czego odwołać. Zawaliła kobiecina sama... A jaki powód doniesienia dokumentów dopiero po terminie?
Przebywała zagranicą, jak wróciła do PL (jeszcze w terminie tych 14 dni) osoba która za nią odebrała korespondencję nie powiadomiła ją o tym zawiadomieniu. Dowiedziała się po czasie. Szkoda mi kobiety bo to jednak nie jest jeden miesiąc tylko cały rok i na dwójkę dzieci...