ROPS Katowice zastanawiające szkolenia? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 25 lis 2014, 13:46

Zastanawia mnie zasadność realizowania przez ROPS Katowice ( nie wiem jak inne) szkoleń które nie dają kwalifikacji np. za kasę Europejską wykształcimy 100 osób w coachingu ale nie dającym kwalifikacje ale umiejętności. Ile potem w zasobach pomocy społecznej będzie coachów ? Będzie zero. Bo żaden przeszkolony nie będzie coachem a będzie jedynie po szkoleniu dającym jakieś umiejętności. To samo dotyczy studium terapii grupowej. Po co ? Ilu będzie po tych szkoleniach terapeutów grupowych? Też zero.

Skończy się kasa z unii i w zasobach nie będzie żadnych specjalistów pomimo że kasa na to poszła!

Przecież to są szkolenia typu kurs prawa jazdy kategorii C w zakresie budowy silnika pojazdu i wyposażenia kabiny . Ile osób zdobędzie po takim szkoleniu uprawnienia ? zero osób zdobędzie prawo jazdy. i i tak będzie trzeba zatrudniać kierowców z uprawnieniami.

Co o tym myślicie ? bo zastanawiam się czy przesadzam i się zbędnie irytuje czy coś jest na rzeczy.
olej

Napisano: 26 lis 2014, 13:59

Dzięki za wszystkie opinie i komentarze. Dobrze było poznać zdanie tylu osób.
olej

Napisano: 26 lis 2014, 14:32

Nie odpisują ponieważ lubią te szkolenia z dwóch powodów:
1. To okazja by wyjechać, trochę odpocząć i często poimprezować w ładnym nieraz plenerze.
2. Myślą że to im się kiedyś przyda i że ilość papierków ze szkoleń przełoży się na inteligencję. Szkolę się więc jestem mądra, rozwijam się, znam się.

Same mopsy łudzą się że ilość szkoleń pracowników przełoży sie na jakość ich pracy.
Adam29

Napisano: 26 lis 2014, 15:09

Nie odpisujemy, bo pracujemy. A Adam? Zawsze niezawodny w pustym mieleniu ozorem.
Twoja irytacja grą pozorów uprawianą przez RCPS jest oczywista. Dziwie się osobom, które zgłaszaja się na takie kursy.
Esia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x