Roszczeniowa klientka i podejrzenie "lewych" faktur za leki
Re: Roszczeniowa klientka i podejrzenie "lewych" faktur za l
To u nas był taki nr, że jedna przychodnia specjalistyczna zaczęła sobie życzyć za wypisanie wniosku na Komisję ds Niepełnosprawności 50 zł...I klienci płacili tyle kilka miesięcy, aż w końcu ktoś się za to wziął i znieśli. Lekarze tamtejsze przychodni tłumaczyli, że tracą sporo czasu na te wnioski...
Ale jaja! A myślałam, ze tylko u nas lekarze oszaleli. U nas lekarze biorą 30 zł za wystawianie wszelkich zaświadczeń do OPS. Tłumaczą, że NIE MUSZĄ wystawiać żadnych zaświadczeń do OPSu, a skoro OPS ma kaprysy, to niech ktoś za to płaci, że oni czas tracą.
a może lekarz takich leków w ogóle nie wypisywał, oszustwo ewidentne
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
u nas zaświadczenia są wystawiane bezpłatnie. W jednej przychodni brali opłaty ale jak się powiedziało, że dla ops to było gratis.
A zaświadczenia od stomatologa nie bierzecie bo uśmiechnięty klient z pełnym uzębieniem to zadowolony klient.
Przestańcie, wszędzie wietrzycie podstęp. Kiedyś mi ktoś powiedział, że większość socjalnych zachowuje się jak policja i to prawda. Skoro jest recepta, to jak lekarz mógł nie wypisać tych leków, jak ktoś pisze powyżej. Nie wpadajcie w paranoję.
ale autorka tematu nie pisze o recepcie tylko już o FAKTURZE
a to, ze socjalny jak policja......bo kontrola też taka
a to, ze socjalny jak policja......bo kontrola też taka
No przecież jesteśmy jak Policja albo Prokuratura. Mamy ZI, gdzie wszyscy olewają robotę a my nie możemy.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W przypadku konieczności przyjmowania leków przepisanych od stomatologa również nie będzie problemu z zasiłkiem celowym. W ramach NFZ można wiele u dentysty zrobić (nowy ząbek, plomba itp), ale jeśli przepisze antybiotyk, który jest konieczny a podopieczny nie ma na niego środków to czemu nie?Iza1 pisze:A zaświadczenia od stomatologa nie bierzecie bo uśmiechnięty klient z pełnym uzębieniem to zadowolony klient.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
może i zachowuje się jak policja, ale przez lata pracy naoglądałam się tyle faktur...klienci mnie nauczyli ograniczonego zaufania, np. kobieta 60 letnia środki antykoncepcyjne, starszy samotny meżczyzna leki i odżywki dla dzieci, kosmetyki i inne suplementy nagminnie
zwykle wystarczyło że powiedziałam wprost że czytam te faktury i wystarczyło 

Oprócz Roszczeniowa klientka i podejrzenie "lewych" faktur za leki - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
specjalizacja dla wybranych
Składka na ubezpieczenie
umieszcznie w dps bez zgody
Elbląg 10 sierpnia 2016r-Prawo pracy w 2016r
APEL
choroby otępienne
zas. stały a zasiłek chorobowy z KRUS
zwrot środków za zepsuty sprzęt
próby samobójcze
podpis elektroniczny a urlop Kierownika
ZK a zasiłek stały
DPS a odpłatność