Roszczeniowa klientka i podejrzenie "lewych" faktur za leki

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
Franciszka

Re: Roszczeniowa klientka i podejrzenie "lewych" faktur za l

Post autor: Franciszka »

To u nas był taki nr, że jedna przychodnia specjalistyczna zaczęła sobie życzyć za wypisanie wniosku na Komisję ds Niepełnosprawności 50 zł...I klienci płacili tyle kilka miesięcy, aż w końcu ktoś się za to wziął i znieśli. Lekarze tamtejsze przychodni tłumaczyli, że tracą sporo czasu na te wnioski...
Arielka

Post autor: Arielka »

Ale jaja! A myślałam, ze tylko u nas lekarze oszaleli. U nas lekarze biorą 30 zł za wystawianie wszelkich zaświadczeń do OPS. Tłumaczą, że NIE MUSZĄ wystawiać żadnych zaświadczeń do OPSu, a skoro OPS ma kaprysy, to niech ktoś za to płaci, że oni czas tracą.

Post autor: *** »

a może lekarz takich leków w ogóle nie wypisywał, oszustwo ewidentne
pracuś socjalny
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: pracuś socjalny »

u nas zaświadczenia są wystawiane bezpłatnie. W jednej przychodni brali opłaty ale jak się powiedziało, że dla ops to było gratis.
Iza1

Post autor: Iza1 »

A zaświadczenia od stomatologa nie bierzecie bo uśmiechnięty klient z pełnym uzębieniem to zadowolony klient.
Persefona

Post autor: Persefona »

Przestańcie, wszędzie wietrzycie podstęp. Kiedyś mi ktoś powiedział, że większość socjalnych zachowuje się jak policja i to prawda. Skoro jest recepta, to jak lekarz mógł nie wypisać tych leków, jak ktoś pisze powyżej. Nie wpadajcie w paranoję.
malinap

Post autor: malinap »

ale autorka tematu nie pisze o recepcie tylko już o FAKTURZE

a to, ze socjalny jak policja......bo kontrola też taka
t.franek

Post autor: t.franek »

No przecież jesteśmy jak Policja albo Prokuratura. Mamy ZI, gdzie wszyscy olewają robotę a my nie możemy.
pracuś socjalny
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: pracuś socjalny »

Iza1 pisze:A zaświadczenia od stomatologa nie bierzecie bo uśmiechnięty klient z pełnym uzębieniem to zadowolony klient.
W przypadku konieczności przyjmowania leków przepisanych od stomatologa również nie będzie problemu z zasiłkiem celowym. W ramach NFZ można wiele u dentysty zrobić (nowy ząbek, plomba itp), ale jeśli przepisze antybiotyk, który jest konieczny a podopieczny nie ma na niego środków to czemu nie?
klementyna
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: klementyna »

może i zachowuje się jak policja, ale przez lata pracy naoglądałam się tyle faktur...klienci mnie nauczyli ograniczonego zaufania, np. kobieta 60 letnia środki antykoncepcyjne, starszy samotny meżczyzna leki i odżywki dla dzieci, kosmetyki i inne suplementy nagminnie :) zwykle wystarczyło że powiedziałam wprost że czytam te faktury i wystarczyło ;)
ODPOWIEDZ