Rozliczanie NP z zewnątrz - rozbieżności system a kalkulator GOV
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS/CP/DM
- Kontakt:
Rozliczanie NP z zewnątrz - rozbieżności system a kalkulator GOV
Pomóżcie, bo już mam trochę dość. Mam do rozliczenia spłatę NP w systemie ratalnym. Spłata za okres od kwietnia 2017 do września 2017, dla równego rachunku weźmy, że za dany miesiąc jest 500 PLN do spłaty (+ należne odsetki). Na podatki.gov kalkulator oblicza odsetki dla należności kwietniowej (czyli naliczane od 01.05.2017) na 329,35 PLN, a więc łącznie z należnością główną 829,35 PLn, gdyby płacić dziś. Jeśli rozliczę taką kwotę automatem w Sygnity, jako wynik nie dostanę spłatę 500 PLN + rzeczone odsetki tylko zupełnie co innego. Co robię źle? Co ciekawe podgląd sposobu obliczania odsetek jest prawie identyczny z systemowym (różnice o grosz może w 2 miesiącach, ale nie aż takie, jak ta, która powstaje po rozliczeniu) 

-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/ŚW/FA/DS/CP/DM
- Kontakt:
Re: Rozliczanie NP z zewnątrz - rozbieżności system a kalkulator GOV
Sprawdziłam z kalkulatorem GOV i całość odsetek wydaje się liczyć tak jak SR Sygnity (4 gr różnicy w całości, pewnie wynikające z innego zaokrąglania). Dlaczego zatem powstaje problem przy rozliczaniu wpłaty automatem?
Czy wiecie może jakie ustawienia systemowe odpowiadają za sposób rozliczania wpłat, bo może tu jest coś nie tak?

Oprócz Rozliczanie NP z zewnątrz - rozbieżności system a kalkulator GOV - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
premia uznaniowa, dodatek nocny liczymy do dochodu?
Proszę o podpowiedz.
świadczenie rodzicielskie a odmowa zasiłku macierzyńskiego z ZUS
sosw a świadczenie pielęgnacyjne
emarytka a świadczenie rodzicielskie
czy ustalać koordynację?
Dodatek z tytułu samotnego wychowywania, a alimenty
sw. pielęgnacyjne, a orzeczenie PZON czy ZUS
do TOMA i Szaraka
Od kiedy przyznać zp i śp
przekazanie akt i ich powrót
Świadczenie rodzicielskie w przypadku gdy ojciec nieznany
Nowelizacja świadczenia rodzicielskiego od 19 marca 2025 r.-
czy przyjmujecie wnioski na stary okres?
chorobowe
Świadczenie pielęgnacyjne na starych zasadach na mamę, a ślub córki