rozliczenie dotacji - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 10 kwie 2014, 10:04

Witam,
czy w rozliczeniu dotacji za I kwartał uwzględniacie dodatki ener. wypłacone w kwietniu, ale dotyczyły wyrównania za marzec...czy wypłacone w kwietniu zaliczacie do II kwartału?
aania

Napisano: 10 kwie 2014, 11:36

wypłacone w I kwartale to wypłacone....

wypłacone w kwietniu to jest II kwartał....
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 11:23

Nieprawda Gorzatka. Ja wyjaśniałem sprawę bardzo dogłębnie. U mnie w Mazowieckim wyraźnie jest napisane ZA styczeń luty marzec. Czyli dotyczy rzeczywiście I kwartału ale ZA I kwartał a nie W I kwartale. Trzeba więc podać także dodatki za I,II,II płacone w kwietniu jeżeli takowe były.
Fantomas

Napisano: 11 kwie 2014, 12:52

widzę że jest w prawie energetycznym ZA okres ...
a jednak robię wypłacone...

we wniosku o dodatek mieszkaniowy też jest zapis deklaracja o wysokości dochodów ZA okres..... a jednak wszyscy podają dochody osiągnięte W okresie...

być może Fantomas masz rację... jednak pamiętam jak to było z dotacją na dodatki mieszkaniowe,
też trzeba było podać wypłacone... i należało się rozliczyć zgodnie z zapisem na karcie wydatków z księgowości...

może teraz to nieistotne... będzie istotne na koniec roku... jeżeli coś z 2014 roku przejdzie i będzie wypłacone w 2015,
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 14:24

Ja robiłam podobnie jak Gorzatka. Uwzględniałam fizycznie wypłacone w I kwartale. jak teraz w kwietniu płaciłam wyrównanie za marzec to tego nie uwzglednaiałam, wykaże to w II kwartale. Ja jestem z Wielkopolski i takie jest stanowisko naszego Urzędu Wojewódzkiego. Robiłam tak, po rozmowie z UW
zuza...

Napisano: 11 kwie 2014, 14:30

a Fantomas z jakiego województwa pochodzi???
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2014, 14:40

Fantomas widzę Mazowieckie.... a Ty Gorzatko ?
zuza...

Napisano: 12 kwie 2014, 18:55

Tak ja jestem z Mazowieckiego. Dzwoniłem kilka razy do MUW bo nie chciałem się pogodzić z taką interpretacją ale niestety kazali liczyć też wypłacone w kwietniu. To głupota bo nawet w maju jeszcze mogą być płacone za marzec no ale cóż zrobić. Poza tym ciężko mi było powybierać na piechotę te dane z list kwietniowych. Nie wiedziałem że z tymi dotacjami będzie tyle roboty :shock:
Fantomas

Napisano: 13 kwie 2014, 18:19

Czyli wszystko zależy od danego Urzędu Wojewódzkiego choć to jednak śmieszne jest bo powinno być jednolicie.... Każdy niech robi wg uzyskanych informacji jak to wygląda u niego...;)
zuza...

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x