witam!
Mam pytanie czy jak macie zmianę nazwy zarządcy i zmianę numeru konta to zmieniacie decyzję? Czy zmieniacie te dane tylko na liście wypłat ?
Będę miała taką sytuację - będzie ona dotyczyć około 200 decyzji.
Proszę o odp
W przypadku konta tylko zmieniłbym dane do wypłaty, natomiast w przypadku decyzji... U nas można to załatwić na dwa sposoby.
1. Zmieniać decyzje.
2. Notatka służbowa do sprawy.
ja w takich sytuacjach nie zmieniam decyzji, wysyłałam pismo informujące następującej treści:
Urząd Miasta i Gminy w ..........., Wydział .............., że z uwagi na zmianę zarządcy budynku, dodatek mieszkaniowy przyznany decyzją Nr ........ z .....r. w wysokości ....... zł na okres od dnia ....... r. do dnia ....... r. od miesiąca ....... r. przekazywany będzie na rachunek bankowy (NAZWA NOWEGO ZARZĄDCY) w ....... przy ul. .......
w moim przypadku wygląda to tak ze dotychczasowy zarządca przestał istnieć - jednostka do tej pory była w likwidacji teraz wszystko przeszło pod urząd.
no to w takim przypadku jednak raczej powiadomiłabym,
potrafisz w wordzie zrobić pismo na zasadzie korespondencji seryjnej?
wówczas z jednej bazy, z jednego szablonu koperty i pisma przygotujesz pisma do wszystkich 200 osób,
tak prościej niż na piechotkę po kolei pisma pisać, no chyba że masz możliwość w programie szablony pism przygotować...
jeśli w decyzji masz podaną nazwę administratora i nr konta to zmieniasz ją w części tak stanowi KPA (to wersja dla ambitnych) a dla leniuchów zmieniasz jedynie nazwę i konto w systemie