Rozliczenie ZA czy dobrze myślę?

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
~karolina

Rozliczenie ZA czy dobrze myślę?

Post autor: ~karolina »

Rozliczyłam Pani zaliczkę we wrzesniu według zaświadczenia za czerwiec lipiec sierpień i była jakaś kwota wyegzekwowana a więc zmieniłam decyzję od 1 września i Pani miała wypłacone tylko 27zł.

W październiku komornik przysłał zaświadczenie że egzekucja była bezskuteczna a więc Pani powinna dostać 300zł

i moje pytanie co ja mogę w tym przypadku zrobić skoro decyzję zmienia się od miesiąca następującego po danym kwartale (w tym przypadku po ostatnim miesiacu)
i jak zmienić wysokość zaliczki od listopada skoro w listopdzie już nie płacimy zaliczki
~karolina

Re: Rozliczenie ZA czy dobrze myślę?

Post autor: ~karolina »

czy nikt mi nie odpowie?
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~ania »

?
ania
~becia

Post autor: ~becia »

moim zdaniem nie zmieniasz. nie obowiązuje nas taka zmiana, bo już nie ma zaliczki a tak by ciągnęło się w nieskończonośc
~:/

Post autor: ~:/ »

nie wiem czy dobrze myślę, ale spójrzcie na zapis art. 46 ustawy o pomocy osobom uprawnionym do alimentów. Dokonujemy rozliczenia wypłaconej zaliczki alimentacyjnej i w wypadku niedopłaty wypłacany zaliczkę lub w przypadku nadpłaty żądamy zwroty (dokładnie art. 46 ust.2)
~kamila

Post autor: ~kamila »

tylko problem jest tutaj taki że decyzja była już zmieniona od 1 września a przecież chociaż za wrzesień nic komornik nie wyegzekwował to według mnie nie możemy zmienić secyzji od 1 października bo przecież juz ta ustawa nie obowiązkuje

proszę odpowiedzcie czy dobrze myślę?
~beata

Post autor: ~beata »

czy to zaswiadczenie , które przysłał komornik dotyczy : VI,VII,VIII CZY tylko IX
~kamila

Post autor: ~kamila »

za IV, VII, VII była skutrczna i wyegzekwował i w pkt4 było 1.227.53, i na tej podstawie od września zmieniłam decyzję na 95,42 na 1 dziecko ( 2 dz) następne zaświadczenie komornik wystawił tylko za wrzesiń i egzekucja bezskuteczna w pkt 4 - Ozł
ODPOWIEDZ