rozliczenie zadania AS B1 - Aktywny Samorząd

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 24 paź 2019, 8:27

Moniuszko pisze:
23 paź 2019, 10:11
A ja zapytam, co w sytuacji jak na wniosku ktoś wypisze tylko laptopa HP i jego parametry, my na umowie napiszemy mu ogólnie laptop, a kupi np laptop Dell :D w dużo wyższej cenie więc jego wkład własny i tak będzie wyższy niż 10%.
ja marki może już bym nie pisał, ale laptop to laptop, oczywiście może kupić droższy, ale wtedy udział własny ma większy
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 24 paź 2019, 8:31

lena8 pisze:
23 paź 2019, 9:10
Umowa zobowiązuje wnioskodawcę do zakupu tych sprzętów do których dostał dofinansowanie na podstawie wniosku i oferty. Logiczne jest, że jeśli czegoś nie kupi to musi mieć pomniejszone dofinansowanie. Jednak jak się nad tym zastanawiam, pod kątem zapisów umowy, to może masz rację. U nas do tej pory w ASie nie było takiej sytuacji. Po prostu podpisując wiedzą, co mają kupić i kupują.
ja wiem że jest to logiczne i oczywiste (jak w każdym realizowanym przez nas zadaniu), ale jeśli proforma nie jest załącznikiem do umowy, to wiesz, jest nic nie warta (to nie środki ortopedyczne), dlatego lepiej rozpisać szczegółowo, żeby nie mieć problemu przy rozliczeniu, jeśli czegoś nie kupi, marek urządzeń, czy szczegółowych parametrów bym nie pisał w umowie, za często się zmeniają ceny i parametry sprzętów komputerowych
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 24 paź 2019, 13:18

z zasad PFRON wynika wprost, że Faktura VAT (lub inny dowód księgowy, gdy wystawienie faktury VAT nie jest możliwe) przedstawiona przez wnioskodawcę do dofinansowania
w ramach programu, może obejmować wyłącznie te pozycje/elementy (koszty), które
są dofinansowane ze środków PFRON w ramach zawartej umowy dofinansowania, więc jeżeli na fakturze są inne pozycje to tak faktura nie podlega rozliczeniu
karol78
Praktykant
Od: 14 paź 2019, 13:12
Zajmuję się: Rehabilitacja Społeczna

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x