rozłożenie na raty a tytuł wykonawczy?

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Mania86
Praktykant
Zajmuję się: referent ds. świadczeń rodzinnych
Kontakt:

rozłożenie na raty a tytuł wykonawczy?

Post autor: Mania86 »

Proszę podpowiedzcie jak mam to teraz prawidłowo zrobić? - miałam wystawioną decyzję o rozłożeniu na raty nienależnie pobranych św.wych. i harmonogram spłat, ale Pani nie spłacała więc poszedł tytuł wykonawczy do US. Urząd Skarbowy przysłał mi ściągniętą kwotę należności ( 70% nienależnie pobranej kwoty). Jak to teraz zrobić żeby prawidłowo wklepać tą kwotę do spłaty należności, bo przecież harmonogram wpłat nie ma tu już znaczenia skoro był wystawiony tytuł, bo on dotyczył rat... Czy usunąć cały harmonogram spłat, czy dopasowywać kwotę ściągniętą przez US do harmonogramu? Jak to zrobić prawidłowo żeby i odsetki grały i koszty upomnienia? Pracuję na Topteam-ie.
Mania86
Praktykant
Zajmuję się: referent ds. świadczeń rodzinnych
Kontakt:

Re: rozłożenie na raty a tytuł wykonawczy?

Post autor: Mania86 »

Mógłby mi ktoś coś mądrego podpowiedzieć....muszę wklepać należność a nie wiem jak to zrobić.... usunąć ręcznie ten harmonogram spłat? czy jak? pierwszy raz mam taką sytuację...
iwonaj@
Referent
Zajmuję się: Ś.R. i Ś.W.
Kontakt:

Re: rozłożenie na raty a tytuł wykonawczy?

Post autor: iwonaj@ »

ja dopasowuję do harmonogramu, nie wiem czy to jest ok. ale tak właśnie robię
też mam T. W. i wcześniej rozbicie na raty, z tego co mi wiadomo nasze odsetki i ich się nie zejdą , będą różnice
ODPOWIEDZ