różnica między pit a empatia - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 13 maja 2016, 8:33

Mam pytanie dot. różnicy między PIT 11 a US. W empatii pokazuje mi mniejszy dochód od tego co widnieje na PIT ? Co w takim przypadku mogę zrobic? Normalnie wziąć dane z empatii ?
er12

Napisano: 13 maja 2016, 9:01

Zgodnie z Przewodnikiem po usługach, opracowanym przez MRPiPS i udostępnionym w Centralnej Aplikacji Statystycznej:

W przypadku niezgodności pomiędzy danymi pozyskanymi w wyniku wywołania usługi, a informacjami pozyskanymi w trakcie postępowania administracyjnego, nie należy zakładać z góry większej wiarygodności danych pozyskanych z systemu zewnętrznego.

W przypadku rozbieżności należy przeprowadzić normalne postępowanie wyjaśniające na bazie pozyskanych informacji. Nawet w przypadku danych identyfikacyjnych może się zdarzyć, że wystąpi rozbieżność w wyniku braku synchronizacji aktualizacji danych pomiędzy systemami zewnętrznymi.

W przypadku uzyskania odpowiedzi potwierdzającej informacje uzyskane od beneficjenta obsługa sprawy jest kontynuowana rutynowo jak w przypadku przedstawienia poprawnego zaświadczenia.

W przypadku uzyskania w odpowiedzi informacji niezgodnej z informacjami uzyskanymi od beneficjenta (oświadczenie) należy przeprowadzić weryfikację rozbieżności z udziałem osób zainteresowanych.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x