Różnice w programach

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Marta123

Różnice w programach

Post autor: Marta123 »

Witam! Czy w księgowości wychodzą wam różnice odnośnie księgowania funduszu alimentacyjnego, chodzi mi o to, że jak dostaje wydruki od osoby zajmującą się alimentami, to księgując przypis i wpłaty wychodzą różnice groszowe w kwocie do spłaty - długu dłużników. Ogólna kwota się zgadza - do spłaty, tylko wychodzi różnica między budżetem państwa, gminy wierzyciela i gminy dłużnika i na koniec muszę przeksięgowanie robić dla zrównoważenia obrotów, żeby mi się zgadzało. Pracownik zajmujący się alimentami robi na programie zeto, a ja mam program księgowy z zeto GMINA 2. Inaczej te oba programy zaokrąglają kwotę do spłaty (dług dłużników).
Anka2

Re: Różnice w programach

Post autor: Anka2 »

U mnie też są różnice nawet nie groszowe.
Marta123

Do Anka2
I co też robisz przeksięgowanie i dopasowujesz do wydruku osoby zajmującej się funduszem alimentacyjnym?
Ja tak księguję, po wn - na wyjaśnienia i po ma -na konto BP,GW,GD
Marta123

Do Anka2
A w Rb 27 zz wpłaty wpisujesz prawidłowo w kolumnę 6, a te różnice dopisujesz w kolumnę 5 - należności?
Anka2

Post autor: Anka2 »

Przeksięgowuję do raportu. Uzgadniam konta i § żeby się zgadzały i wtedy robię sprawozdanie.
ODPOWIEDZ