Rozpatrzenie wniosku w części? - Karta Dużej Rodziny - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 16 sie 2023, 9:26

Pan złożył wniosek o przyznanie KDR dla siebie, czwórki dzieci i jakiejś pani (żony lub nie).

Po sprawdzeniu PESEL wychodzi, że Pan jest ojcem 3 z tych dzieci - a na oświadczeniu o władzy rodzicielskiej podał całą 4.

Pani ma 2 dzieci i nie mamy pewności, czy są z panem małżeństwem.

Pani i 1 z dzieci (to które nie jest wnioskodawcy) ma obywatelstwo ukraińskie.

Wysyłam wezwanie o uzupełnienie wniosku o brakujące dokumenty. Czy w przypadku niedostarczenia dokumentów mogę rozpatrzyć wniosek tylko w części? Tj. KDR przyznać Panu i tej 3 dzieci, co do których jest pewność, że są jego i KDR się należy, a co do Pani i jej dziecka zostawić bez rozpatrzenia? Bo nigdy się z takim pomieszaniem nie spotkałam.
chiklya1
Praktykant
Od: 16 sie 2023, 9:24
Zajmuję się: PS

Napisano: 16 sie 2023, 10:54

chiklya1 pisze:
16 sie 2023, 9:26
Pan złożył wniosek o przyznanie KDR dla siebie, czwórki dzieci i jakiejś pani (żony lub nie).

Po sprawdzeniu PESEL wychodzi, że Pan jest ojcem 3 z tych dzieci - a na oświadczeniu o władzy rodzicielskiej podał całą 4.

Pani ma 2 dzieci i nie mamy pewności, czy są z panem małżeństwem.

Pani i 1 z dzieci (to które nie jest wnioskodawcy) ma obywatelstwo ukraińskie.

Wysyłam wezwanie o uzupełnienie wniosku o brakujące dokumenty. Czy w przypadku niedostarczenia dokumentów mogę rozpatrzyć wniosek tylko w części? Tj. KDR przyznać Panu i tej 3 dzieci, co do których jest pewność, że są jego i KDR się należy, a co do Pani i jej dziecka zostawić bez rozpatrzenia? Bo nigdy się z takim pomieszaniem nie spotkałam.
Jak najbardziej pozostawiasz bez rozpatrzenia co do tej Pani i jej dziecka, jeśli nie uzupełnią wymaganych dokumentów. Rozumiem, że przy generowaniu wezwania wpisałaś w stosunku do kogo nie zostanie rozpatrzony wniosek w przypadku nieuzupełnienia braków formalnych?
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x