rozporządzenie

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Igo

Re: rozporządzenie

Post autor: ~Igo »

Rozporządzenie i ustawę do kosza, naprawdę nie wiem kto to pisał i kto im radził
~bella

Post autor: ~bella »

Sami sobie uradzili ;)
~casus

Post autor: ~casus »

albo szybkie tempo im radziło
~Wojtek

Post autor: ~Wojtek »

Witam,
słuchajcie moi drodzy, tempo było szaleńcze - wzrastało wprost proporcjonalnie wraz ze zbliżającym się terminem wyborów ;)
Po wysłuchaniu publicznym była szansa i grupa nas chętnych, którzy braliśmy udział w pracach powołanej podkomisji sejmowej. Wydawało się, że jeśli ktoś chce stworzyć dobry akt prawny to nie może być lepszej okazji, ale... natrafiliśmy na nieracjonalny OŚLI OPÓR (wart innych spraw) przedstawicieli MPiPS (autorów ustawy). Trudno dociec powodów, ale nie wykluczam, że T. Polk..., który uchodził za guru i autorytet dla autorów ustawy - myślę, że sam coś chciał ugrać dla swojej organizacji i to się pewnie udało. Także sądzę, że to m.in. on zrobił ludziom z MPiPS \"wodę z mózgu\". Pozdr.
~m

Post autor: ~m »

no tak słyszałem coś na ten temat i dziwnych kontaktów Pana Polk..... z autorami tej marnej ustawy.
~S

Post autor: ~S »

Polko to ten co adoptował 17 letnia dziewczyną z ,którą miał potem bara bara...? Jeśli to ten sam no to czego sie czepiacie w końcu to - autorytet zna problem od środka...
~Wojtek

Ej ludziska, trochę klasy ;) już dajcie mu spokój ;) - tak to ten kolo ;)
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Wojtek tylko nie ludziska. Jak tak bedziesz naciskał to się w sobie pozamykamy. Tak na poważnie, to już nie istotne kto i kiedy z kim i jak. Teraz pomyślmy jak się do tego zabrać. Mam nadzieję, że nie wszystko pozostanie na głowie dyrektora. Z jednej strony brak sztywnych zapisów tpo plus z drugie to minus. Jak znam organy prowadzące to zaraz będzie tekścik: o czym pan dyrektor mówi, przecież nie ma tego jako obowiązku więc się pan odpin....... i nie zawracaj pan gitary\". Pozdrawiam.
~Wojtek

Marcin, nie kracz człowieku, plisss (z ang. proszę w \"spolszczonej formie\") ;)
Aż się boję, że możesz mieć rację. Oby nie wszystko spadało na dyra.
~Iga

Post autor: ~Iga »

Witam. Też słyszałam że to Polko.... jest od mieszania w głowach tych co piszą rozporządzenia i ustawy tylko że my musimy się z tymi papierami męczyć. Może napisać kilka pytań do niego w sprawie ustawy i rozporządzenia?
ODPOWIEDZ