rozporządzenie w sprawie dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 30 paź 2008, 15:38

czy słyszał ktoś o planowanych zmianach w rozporzadzeniu dot.dps, szczególnei chodzi mi o wskaźnik zatrudnienia w zespole terapeutyczno-opiekuńczym????
~joanna

Napisano: 30 paź 2008, 19:17

nie ma takiego!!!, narazie
~realista

Napisano: 14 gru 2008, 0:01

wskaźnik jest i wynosi 0,5 w przeliczeniu na 1 mieszkańca. Do wskaźnika zalicza sie wszystkie osoby pracujące na etacie i mające bezpośredni kontakt z mieszkańcem , a więc opiekunki, pielęgniarki, psycholog, kapelan , terapeuci, pokojowe inni oraz pracownicy I kontaktu / tylko żeby się nie dublowały z w/w/. nie zalicza się tutaj pracowników administracji oraz technicznych /kucharki, praczki, konserwatorzy i inni/. Ci zaź mogą być pracownikami I kontaktu.
~krecik

Napisano: 14 gru 2008, 0:16

odrabiajacych wojsko, wolontariuszy, itp, ich tez sie wlicz madralo to wskaźnika !!!
~Andrzej

Napisano: 14 gru 2008, 0:38

zapomniałeś Andrzeju jeszcze o stażystach. Naprawdę przykro czytać w tym tonie wypowiedzi osób pracujących w domach pomocy społecznej z osobami niepełnosprawnymi.
~krecik

Napisano: 14 gru 2008, 19:20

Wskaźnik zależy również od profilu domu
~dorota1

Napisano: 15 gru 2008, 9:44

zauważyłam , że pojawiły sie wypowiedzi dot. mojego zapytania zatem może gwoli uzupełnienie : wiem co to jest wskaźnik i jakie osoby wchodzą w skład zespołu OT. Moje pytanie dotyczy ewentualnych zmian wysokości wskaźnika (wprowadzonych przez ewentualną zmianę rozporządzenia)
~joanna

Napisano: 15 gru 2008, 11:50

Cóż jak narazie to są pobożne życzenia. Nie słyszałam ozmianie rozporządzenia
~dorota1

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x