szok, tragedia i brak słów: Wojewoda Małopolski oddał środki przesłane z budzetu państwa na wsparcie dps-ów i podwyzki płac pracowników, srodki które zostały przyjete i będa wydane na ww. cele we wszystkich innych województwach kraju. To działanie woła o pomste do nieba i jasno pokazuje niekompetencje i zwykła głupote urzedników wojewody. Małopolska na olbrzymie braki w finansowaniu tych jednostek , a tutaj zwraca sie olbrzymie srodki, bez zmrurzenia oka, to skandal i ludzie którzy sa za to odpowiedzialni powinni ponieśc najdalej idace konsekwencje.
tak słuszałem o tej kuriozalnej sprawie, jest to skrajna nieodpowiedzialność, brak znajomości tematu, ale tak działa Platforma Obywatelska ( czt. liberałowie) pomocy społecznej nic sie nie nalezy, nawet jeżeli sie co daje do reki, to znajdzie sie urzednik , który wszystko zniszczy. Dlaczego tacu urzednicy jeszcze zajmujamiejsca za biurkiem, wwwon!!!!!!!!
Pani Dyrektor Wydziału Polityki Społecznej Małgorzata Lechowicz, bazpośrednio odpowiedzialna za oddanie tych srodków powiinna zostac wywalona natrychmiast na bruk, poniewaz dokonała barbarzyńskiego czynu, to oznaka niekompetencji i braku odpowiedfzialności.
Spokojnie, czekajmy na wyjaśnienie powodu zwrotu tych środków i nie napędzajmy sie nawzajem. Przepisy są twarde i być może tak musieli zrobić.
W każdym razie żądam szczegółowych wyjaśnień!
musieli, twarde przepisy !!!!, chyba twarde łaby sa w urzedach a ty kto, poles z PO czy koleś Lechowicz. Wypad i nie wychodx z tej nory, bo dostaniesz w dziub. Bezczelny gnojek , ma czelnośc bronic takiej prostej i skandalicznej sprawy.
Synu, jak do ciebie dojdzie, że każda złotówka musi być właściwie wydatkowana, to porazmawiamy. Widać, że jesteś pewnie jakimś marnym konserwatorem, nie mającym pojęcia o sprawch finansowych, bo sądzisz, że to takie proste. Zajmij się zatem przygotowaniem do zimy, sprawdź, czy odśnieżarka działa, napraw kontakt na parterze itp. a nie obrażaj ludzi!
Nikt na górze tyłka i posady nie będzie nadstawiać by pomóc dps-om niezgodnie z prawem.
W każdym razie czekam na racjonalne podanie powodu, dlaczego środki zostały zwrócone a nie przeznaczone na nasze cele.
do dpsa, posłuchaj więc kmiocie, mam wyższe wykształcenie uniwersyteckie, drugi fakultet i pare innych dupereli. Natomiast to , że Ty kmiocie dzielisz ludzi na tych którzy moga krytykowac władzę i którzy nie moga całkowicie Cie dyskwalifikuje z dalszej dyskusji. Potwierdza to tylko fakt, że jestes kundlem PO i bronisz przegranej sprawy, natomiast forma twojego rozumowania przekonuje mnie, że jesteś zwykłym bydlakiem i szmatą.
no właśnie, gdzie administrator!!!!!!!!!!!
Po raz kolejny okazuje się, ze jesli ktoś ma inne poglady, nie jest radykalny można go obrażać. Proszę coś z tym zrobić. Głoś \"dps\" jest głosem rozsądku - najpierw trzeba dowiedzieć sie dlaczego tak zrobiono a dopiero potem można oceniać.
No i teraz zapewne dowiem się, że jestem hieną cmentarną, ostatnią szmatą i komuchem................
Nie dziwię się, że w takiej sytuacji występuje oburzenie i emocje. Dlaczego ciagle niekompetencje urzedników wyrzadzaja tyle krzywdy instytucja pomocy społecznej i ich pracownikom ???