Rozwód - alimenty zasądzone nie na wszystkie dzieci - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 lis 2021, 0:31

Witam mam taką sytuacje gdzie małżeństwo majăce 3 dzieci po rozwodzie podzielili się dziećmi. U matki było jedno z dzieci a na pozostałą 2 miała zasądzone alimenty
Ojciec miał pod opieką dwójkę i na to trzecie zasądzone alimenty. Teraz Kobieta przyszła z wyrokiem że miejse zamieszkania całej trójki jest przy matce ale o zasądzeniu alimentów nic nie ma(dzieci faktycznie sąz matką) .

Moje pytanie brzmi czy jeśli składając wniosek o zasiłek rodzinny wnioskuje na troje dzieci przy czym tylko na jedno dziecko ma zasądzone alimenty to czy ZR należy sie na wszystkie dzieci czy tylko na to co są alimenty?
01gops
Stażysta
Od: 09 sie 2017, 11:04
Zajmuję się: Świadczenia Rodzinne/świadczenia wychowawcze/fundusz/

Napisano: 06 lis 2021, 14:24

Plis pomoże ktoś?
Mam pierwszy raz taką sytuacje. 😀
01gops
Stażysta

Napisano: 08 lis 2021, 8:21

A ta Pani to samotna jest ? Może sąd zobowiązał ją do ponoszenia całkowitych kosztów utrzymania ? Jeżeli jest samotna i nie ma zobowiązania, to niestety art.7 pkt5)
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 08 lis 2021, 13:35

Kobieta jest rozwiedziona. Dostarczyła dwa wyroki 1. o rozwodzie podziale władzy rodzicielskiej i alimentach na dzieci ona miała płacić na dwoje dzieci bo trzecie było przy niej a ojciec miał zasądzone na jedno bo miał przyznaną opiekę na dwójke.
Wyrok 2. Miejsce pobytu wszystkich dzieci ustalone przy matce bez żadnej wzmianki o alimentach na tą dwójkę.
01gops
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x