jestem w sw. od niedawna na zastępstwo. Dostałam z RCPS następujące zawiadomieni: że w okresie od 04.05.2013 do 31.10.2013r. organem właściwym jesteśmy my.??? Pokrótce przedstawię wam sprawę: pani miała przyznany zasiłek rodzinny na okres zas. 2012/2013. W styczniu złożyła rezygnację. RSPS uznało że koordynacja zachodzi od 11.11.2012 do 03.05.2013, a za okres w/w ja mam wydać dec. Pomóżcie błagam jak to się robi. Nigdy jeszcze nie prowadziłam takiej sprawy. Czy np. wszczęcie postępowania i decyzja przyznająca??? Co z Sygnity i sprawozdaniami??? Całkowicie zielona z koordynacji, co z tym fantem zrobić?
Powiem szczerze, że też mam podobny problem co z tymi okresami, w których nie ma koordynacji a mamy wydać dec. i wypłacić pieniądze, a wcześniej była uchylona decyzja przyznająca....Podpowiedzcie
czyli za okres 04.05.2013 mam wystawić decyzję na podstawie dokumentów jakie wnioskodawczyni złożyła w październiku 2012r.a przed dec. wszczęcie postępowania ze względu na zawiadomienie z RCPS? Jak to się robi w Sygnity?