ryczałt 2018 uzyskanie dochodu
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR, FA, DM,
- Kontakt:
ryczałt 2018 uzyskanie dochodu
mam kobietę, która złożyła mi wniosek o zr i becikowe. Mąż tej kobiety rozpoczął działalność gospodarczą na ryczałcie od września 2018.Pani przyniosła mi wydruk z biura rachunkowego o przychodzie we wrześniu 60 000 zł, stawka podatku 5,5 %. Napisała, że mąż miał tylko przychód we wrześniu i później do końca roku nie miał nic. Napisała nawet oświadczenie, że za październik 2018 dochód wynosi 0 zł. Czy prosić o dodatkowe zaświadczenie z biura rachunkowego, że od października do grudnia nie miała żadnych dochodów ?? czy uznać jej oświadczenie za wiarygodne i liczyć 0 zł ??
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Re: ryczałt 2018 uzyskanie dochodu
Uznać za wiarygodne (oczywiście na oświadczeniu musi byc klauzula, że jest świadoma odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych oświadczeń ) i liczyć 0zł.
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: ryczałt 2018 uzyskanie dochodu
liczyć zeroopsSR34 pisze:mam kobietę, która złożyła mi wniosek o zr i becikowe. Mąż tej kobiety rozpoczął działalność gospodarczą na ryczałcie od września 2018.Pani przyniosła mi wydruk z biura rachunkowego o przychodzie we wrześniu 60 000 zł, stawka podatku 5,5 %. Napisała, że mąż miał tylko przychód we wrześniu i później do końca roku nie miał nic. Napisała nawet oświadczenie, że za październik 2018 dochód wynosi 0 zł. Czy prosić o dodatkowe zaświadczenie z biura rachunkowego, że od października do grudnia nie miała żadnych dochodów ?? czy uznać jej oświadczenie za wiarygodne i liczyć 0 zł ??
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Oprócz ryczałt 2018 uzyskanie dochodu - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
umowa o pracę a niedostarczony dochód
jak wy robicie z wydrukami MF , ZUS
odmowa ŚP żona na męża, po SZO
zasiłek rodzinny a podjęcie pracy przez dziecko
zasiłek rodzinny złotówka za złotówkę
CZY ZAMAWIACIE JUŻ WNIOSKI na zr ?
czy przyznajecie SP po korzystnym wyroku sądu?
SZO a ustalone prawo do emerytury
Co zrobić żeby nie przepadł zasiłek pielęgnacyjny?
Czy można wcześniej wydać decyzję?
zasiłek rodzinny dla rodziny zastępczej
Za życiem - zaświadczenie - czy musi mieć lekarz sp[ecjaliza
wujek na swiadczenie pielęgnacyjne
umowa-zlecenia wypłata po wykonaniu
zasiłek pielęgnacyjny do koordynacji
uchylenie wychowawczego rozwiązanie pracy