Ryczałt na nowy okres zasiłkowy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 24 lip 2017, 13:29

Wytłumaczy mi ktoś jak wgl będzie to wyglądało w przypadku osób z działalnością na ryczałcie lub karcie podatkowej? Jeżeli z roku bazowego to wysyłamy gościa do US po zaświadczenie i my z tego zaświadczenia bierzemy dochód i taką kwotę liczymy czy jeszcze coś doliczamy?

A jak będzie po roku bazowym przykładowo od maja 2017 to dochód za czerwiec na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karną?
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 24 lut 2017, 9:58
Zajmuję się: SW

Napisano: 24 lip 2017, 13:31

w czwartek jadę na szkolenie mam dokładnie takie same pytania zapisane, więc zapytam i dam znać :)
nowa11
Starszy referent
Od: 10 mar 2017, 13:11
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE

Napisano: 24 lip 2017, 13:49

Minion pisze:Wytłumaczy mi ktoś jak wgl będzie to wyglądało w przypadku osób z działalnością na ryczałcie lub karcie podatkowej? Jeżeli z roku bazowego to wysyłamy gościa do US po zaświadczenie i my z tego zaświadczenia bierzemy dochód i taką kwotę liczymy czy jeszcze coś doliczamy?

A jak będzie po roku bazowym przykładowo od maja 2017 to dochód za czerwiec na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karną?
Dokładnie tak nam przekazał Mazurkiewicz na szkoleniu.
Tylko mnie jeszcze zastanawiają te dane na zaświadczeniu, które mają się znaleźć. Wydaje mi się, że będzie jakiś wzór na obliczenie tego dochodu.
oko12
Awatar użytkownika
Referent
Od: 13 paź 2016, 14:59
Zajmuję się: ŚW/Stypendia

Napisano: 24 lip 2017, 14:00

oko12 pisze:
Minion pisze:Wytłumaczy mi ktoś jak wgl będzie to wyglądało w przypadku osób z działalnością na ryczałcie lub karcie podatkowej? Jeżeli z roku bazowego to wysyłamy gościa do US po zaświadczenie i my z tego zaświadczenia bierzemy dochód i taką kwotę liczymy czy jeszcze coś doliczamy?

Dokładnie tak nam przekazał Mazurkiewicz na szkoleniu.
Tylko mnie jeszcze zastanawiają te dane na zaświadczeniu, które mają się znaleźć. Wydaje mi się, że będzie jakiś wzór na obliczenie tego dochodu.
Pasowałoby wiedzieć jaki to ten wzór będzie na obliczanie tego :D
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 24 lip 2017, 14:16

No fajnie by było ;)
Podejrzewam, że dowiemy się dopiero po 1 sierpnia jak zostanie ogłoszone w drodze obwieszczenia. Chociaż w Podręczniku dla samorządowca jest napisane że powinno się pojawić do dnia 1 sierpnia. Pożyjemy, zobaczymy :lol:
oko12
Awatar użytkownika
Referent
Od: 13 paź 2016, 14:59
Zajmuję się: ŚW/Stypendia

Napisano: 24 lip 2017, 14:38

no dobra ale tam jest cały czas wszystko o ryczałcie a co z kartą??? na oświadczenie tylko??
mika31
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 lut 2017, 14:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 24 lip 2017, 14:46

mika31 pisze:no dobra ale tam jest cały czas wszystko o ryczałcie a co z kartą??? na oświadczenie tylko??
We wniosku jest że dotyczy to ryczałtu lub karty podatkowej
Minion
Awatar użytkownika
Starszy referent

Napisano: 24 lip 2017, 14:54

zgadza się ,doczytałam :)
mika31
Awatar użytkownika
Referent
Od: 16 lut 2017, 14:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 24 lip 2017, 21:13

ale co wy opowiadacie?:)to ile ryczaltowiec osiagnal dochodu z tytulu wykonywania dzialanosci opodatkowanej w ten sposob oglasi minister...i my to mu bedziemy liczyc a nie wyliczac z czegos :)to ze klient ma nam w przypadku osiagniecia dochodu z dzialalnosci opodatkowane w formie ryczaltu albo karty podatkowej przyniesc z us zaswiadczenie, ktore ma zawierac nfo o formie opodatkowania, przychodzie itd oznacza. ze pewnie pan minister ten ogloszony dochod bedzie oglaszal ela roznych przychodow:) bo pewnie trudno uznac ze ktos kto tylko wynajmuje mieszkanie osiagnal tyle samo zysku jak ktos kto prowadzi dzialalnosc gospodarcza i ma milon przychodu ;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x