Rzucam temat FV - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 11 sie 2016, 10:03

Witam!
W tym roku po raz pierwszy odnotowaliśmy znaczny spadek "chęci" rozliczenia się z rachunków (zwłaszcza w II transzy), a co za tym idzie będzie sporo wygaszeń. Robię takie rozeznanie wśród gmin ościennych, niektóre to potwierdzają inne nie zauważają różnicy. Dajcie znać jak jest u Was w tym roku szkolnym. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Pozdrawiam.
Gość

Napisano: 11 sie 2016, 11:11

U nas do tej pory był problem z fakturami za okres od I-VI. Ludzie tłumaczyli,że to co mieli kupić, kupili na początku roku szkolnego, a później już nie. My praktykowaliśmy w tym okresie zakupy bezgotówkowe na tzw. przelew, żeby im ta kasa po prostu nie przepadła
W tym roku problem się rozwiązał z okazji 500+. Wycofaliśmy się z przelewów. Nie powiem,żeby ludzie byli z tego powodu zadowoleni,bo większość tę kasę zanim dostała,to miała już w myślach wydaną;)No ale jakoś się zebrali,zrobili zakupy i przynieśli faktury.
Dodam jeszcze tylko,że ja, jeśli ktoś się nie rozliczył w części,czy w całości,to nie wygaszam.
xyz@

Napisano: 11 sie 2016, 11:23

Gość pisze:Witam!
W tym roku po raz pierwszy odnotowaliśmy znaczny spadek "chęci" rozliczenia się z rachunków (zwłaszcza w II transzy), a co za tym idzie będzie sporo wygaszeń. Robię takie rozeznanie wśród gmin ościennych, niektóre to potwierdzają inne nie zauważają różnicy. Dajcie znać jak jest u Was w tym roku szkolnym. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. Pozdrawiam.

. potwierdzam, "spadek chęci rozliczenia" - jak to usłyszałam - a pani już mi się nie chce tych faktur "załatwiać"
dodam, że sama mam córkę w szkole podstawowej , uwierzcie mi, można umiejętnie cała kwotę wykorzystać, ale poco, bo jak mamusia kupi sobie sukienkę za 100 zł a na fakturze jest "koszulka sportowa" *3 to już więcej nie może i wtedy jak dziecko faktycznie potrzebuje to płacz bo dziecko potrzebuje a ona nie kupi bo ja nie stać ...
moim zdaniem 500+ nie wyszło na dobre dla większości otrzymujących ;)
gość35

Napisano: 11 sie 2016, 11:25

gość35 pisze:

. potwierdzam, "spadek chęci rozliczenia" - jak to usłyszałam - a pani już mi się nie chce tych faktur "załatwiać"
dodam, że sama mam córkę w szkole podstawowej , uwierzcie mi, można umiejętnie cała kwotę wykorzystać, ale poco, bo jak mamusia kupi sobie sukienkę za 100 zł a na fakturze jest "koszulka sportowa" *3 to już więcej nie może i wtedy jak dziecko faktycznie potrzebuje to płacz bo dziecko potrzebuje a ona nie kupi bo ja nie stać tylko, żę ja muszę się zastanowić, czy w tym semestrze dać dziecku na wycieczkę czy kupić nowe buty czy ...
gośc 35

Napisano: 11 sie 2016, 11:27

gośc 35 pisze:
gość35 pisze:

dodam, że sama mam córkę w szkole podstawowej , uwierzcie mi, można umiejętnie cała kwotę wykorzystać, ale poco, bo jak mamusia kupi sobie sukienkę za 100 zł a na fakturze jest "koszulka sportowa" *3 to już więcej nie może i wtedy jak dziecko faktycznie potrzebuje to płacz bo dziecko potrzebuje a ona nie kupi bo ją już nie stać
Ja muszę się zastanowić, czy w tym semestrze dać dziecku na wycieczkę czy kupić nowe buty czy ...
gość 35

Napisano: 11 sie 2016, 11:34

Do xyz@: jaki macie sposób na uwolnienie niewykorzystanych środków z decyzji - zamiast wygaszeń ???
Gość

Napisano: 11 sie 2016, 13:48

zwracam niewykorzystaną dotację i tyle
xyz@

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x