Sąd okręgowy a odnaleziony dłuznik - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 maja 2015, 12:25

Został przyznany FA na podstawie informacji o bezskuteczność z sadu okręgowego, mianowicie uzyskano inf. iż nie jest możliwe wszczęcie z uwagi na brak posiadania przez wnioskodawcyznie aktualnego adresu dłużnika na terenie Anglii. FA przyznano na podstawie art. 2 ust. 2a-2b. W trakcie zbierania informacji potrzebnych do ustalenia kuratora do doręczeń policja przekazała ze dłużnik mieszka w Polsce, z podaniem dokładnego adresu.
Jak prawidłowo wyjaśnić tą sprawę?
Magda33

Napisano: 15 lip 2015, 14:48

ja mam to samo. wysyłam ja do komornika ale sprawa w sadzie jest zakonczona wiec 2 miesiące nie ma wierzycielka fa ?
aniafraniattt

Napisano: 16 lip 2015, 9:43

sądzę, że sprawa jest po stronie wierzyciela. Pani swego czasu złożyła wniosek o egzekucję w sądzie okręgowym (były do tego podstawy), wniosek został przyjęty, "egzekucja bezskuteczna" i to jest podstawą do przyznania /wypłacania św. Żaden komornik nie prowadzi egzekucji - nie wpłynął stosowny wniosek od wierzyciela. Czy dzisiaj Pani zna adres Dł, a w związku z tym będzie mogła złożyć wniosek o egzekucję do komornika? Można byłoby spytać w sądzie okręgowym o ew. postępowanie w takiej sytuacji,gdy wypłacany jest FA na podstawie informacji sądu, a Dł jest już "znany".
ODA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x