sąd okręgowy POMOCY - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 17 lut 2017, 9:26

Łazi mi o wyroki NSA ;-)
azx

Napisano: 17 lut 2017, 10:14

Do legalna:
U nas był ten sam problem tzn. czy jeżeli wierzycielka pobrała w danym miesiącu np. 2000,00 np. to zobowiązujemy do zwrotu tej ww. kwoty czy też zobowiązujemy do zwrotu kwoty z FA np. 500 zł.
Zakończyło się wszystko tak, że żądaliśmy zwrotu jednak kwoty otrzymanej od komornika czyli tych 2000,00 zł.
Fundusz

Napisano: 09 sie 2017, 13:10

Mam INFORMACJĘ Z SĄDU O STANIE EGZEKUCJI o treści
"Sąd Okręgowy informuje,że sprawa z wniosku (...) o egzekucję świadczeń alimentacyjnych w trybie konwencji nowojorskiej od dłużnika (...) - pozostaje bez biegu, z uwagi na fakt, że nie ma żadnych wpływów do ściągnięcia przez komornika w Holandii należnych kwot alimentacyjnych.
Jednocześnie podaję, że zgodnie z oświadczeniem wnioskodawczyni dłużnik nie płaci należnych alimentów na rzecz uprawnionego, w tym również za rok 2016 oraz za okres ostatnich dwóch miesięcy bieżącego roku".

Nadmieniam, że kobietka pobiera fundusz na podstawie Informacji z sądu od wielu lat, martwi mnie teraz tylko ten zapis "pozostaje bez biegu...)

PROSZĘ MĄDRE GŁOWY O WSPARCIE.
Wikkaa
Starszy referent
Od: 07 kwie 2017, 14:43
Zajmuję się: PS

Napisano: 09 sie 2017, 13:44

Mam INFORMACJĘ Z SĄDU O STANIE EGZEKUCJI o treści
"Sąd Okręgowy informuje,że sprawa z wniosku (...) o egzekucję świadczeń alimentacyjnych w trybie konwencji nowojorskiej od dłużnika (...) - pozostaje bez biegu, z uwagi na fakt, że nie wykazano żadnych wpływów do ściągnięcia przez komornika w Holandii należnych kwot alimentacyjnych.
Jednocześnie podaję, że zgodnie z oświadczeniem wnioskodawczyni dłużnik nie płaci należnych alimentów na rzecz uprawnionego, w tym również za rok 2016 oraz za okres ostatnich dwóch miesięcy bieżącego roku".

Nadmieniam, że kobietka pobiera fundusz na podstawie Informacji z sądu od wielu lat, martwi mnie teraz tylko ten zapis "pozostaje bez biegu...)

PROSZĘ MĄDRE GŁOWY O WSPARCIE.
Wikkaa
Starszy referent

Napisano: 10 sie 2017, 15:38

jeżeli nie ma zamkniętej sprawy to płaciłbym dalej
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 11 sie 2017, 7:42

wcześniej w aktach jest pismo z sądu okręgowego (ja przejęłam fundusz po innym pracowniku), że z uwagi na fakt, że nie wykazano żadnych wpływów do ściągnięcia kwot alimentacyjnych, komornik holenderski zamknął postępowanie.
W kolejnym okresie świadczeniowym jest pismo, że sąd nie posiada informacji odnośnie toczącego się postępowania na terytorium Holandii po zamknięciu postępowania przez komornika z uwagi na fakt, że nie wykazano żadnych wpływów do ściągnięcia kwot alimentacyjnych.

CZY DOBRZE ROZUMUJĘ - KOMORNIK hOLENDRERSKI ZAMKNĄL POSTĘPOWANIE, ALE GENERALNIE ONO W HOLANDII SIĘ TOCZY.
cZY MOGĘ WYPŁACAĆ FUNDUSZ?
Wikkaa
Starszy referent

Strona 3 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x