Jeżeli ma męża i nie ma rozwodu mimo, że nie mieszka z nim musi go wpisać w skład rodziny.dorky_dorky pisze:a jezeli kobieta ma 2 dzieci z meżem, ma na nie alimenty, ale nie ma rozwodu, a z nowym partnerem juz ma kolejne 3 dzieci i z nim mieszka i żyje, to kogo wpisać w skład rodziny?
Jeżeli nie mają rozwodu to formalnie ze sobą żyjąjusia2001 pisze:nie wpisuje partnera z którym mieszka. jeśli ma zasądzone alimenty od byłego męża to po co go wpisywać w skład rodziny?
Mogę się mylić ale według mojego rozumowania taka pani wpisuje siebie, męża (bo nie ma rozwodu ani separacji) oraz wszystkie dzieci jakie ma.dorky_dorky pisze:a dzieci które ma z partnerem i maja jego nazwisko?
jest w związku z obecnym partnerem, tworzą rodzinę, mają wspólne dziecko czyli Pani nmie jest matką samotnie wychowującą i należy jej się na dziecko nr 2 świadczenie.zagubiona pisze:a ja mam inną zagwozdkę - mam Panią która ma trójkę dzieci, każde z innym partnerem z tym, że dziecko nr 3 ma z obecnym partnerem/mężem (mieszkają razem), dziecko nr 1 ma zasądzone alimenty, dziecko nr 2 nie ma uregulowanej sytuacji. Pytałam się naszej Pani prawnik o tą sytuację i : 500+ otrzyma dziecko nr 1 i 3, dziecko nr 2 niestety nie - musi mieć uregulowaną sytuację. Coś czuję, że z tymi "samotnymi matkami/ojcami" będą hmm.... przeprawy