samotne matki od nowego okresu zasiłkowego - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 25 lip 2017, 13:22

galio pisze:A co powiecie na ten temat - panna ma dziecko z partnerem i z nim zamieszkuje, ale on nie jest rozwiedziony i ma 2 dzieci z poprzedniego małżeństwa. I co teraz mam powiedzieć tej dziewczynie?
Powiedz jej, że jeżeli chce dostać 500+ to jej partner, musi się rozwieść z żoną, albo płacić alimenty na dziecko. Bo tak naprawdę, partner nie może znaleźć się w członkach rodziny kilku wnioskodawców. Na pewno jego żona też pobiera 500+ i on tam w składzie rodziny jest.
oko12
Awatar użytkownika
Referent
Od: 13 paź 2016, 14:59
Zajmuję się: ŚW/Stypendia

Napisano: 25 lip 2017, 13:37

Pierwszy wniosek złożyła z nim i sprawdzałam w innych jednostkach to nic mi nie pokazało, natomiast jak doliczyłam jej dochód za macierzyński zaczęło jej przekraczać i w te pędy złożyła nowy wniosek bez niego ( nikomu nie udowodnisz, że "ojciec" dziecka zamieszkuje z nią czy przyjechał tylko zobaczyć się z dzieckiem)
galio
Stażysta
Od: 01 cze 2017, 12:38
Zajmuję się: ŚW/KDR

Napisano: 25 lip 2017, 14:00

galio pisze:Pierwszy wniosek złożyła z nim i sprawdzałam w innych jednostkach to nic mi nie pokazało, natomiast jak doliczyłam jej dochód za macierzyński zaczęło jej przekraczać i w te pędy złożyła nowy wniosek bez niego ( nikomu nie udowodnisz, że "ojciec" dziecka zamieszkuje z nią czy przyjechał tylko zobaczyć się z dzieckiem)
To jest trochę podejrzane, jak sama widzisz.
W Empatii na pewno Ci wyszło że jest żonaty, a ona panna, dla mnie już samo to wymaga weryfikacji. Ogólnie w def. rodziny znajdują się małżonkowie, rodzice dzieci. On jest rodzicem, ale jest też w małżeństwie, wg mnie nie powinien być w tym składzie rodziny.
oko12
Awatar użytkownika
Referent
Od: 13 paź 2016, 14:59
Zajmuję się: ŚW/Stypendia

Strona 3 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x