Powiedz jej, że jeżeli chce dostać 500+ to jej partner, musi się rozwieść z żoną, albo płacić alimenty na dziecko. Bo tak naprawdę, partner nie może znaleźć się w członkach rodziny kilku wnioskodawców. Na pewno jego żona też pobiera 500+ i on tam w składzie rodziny jest.galio pisze:A co powiecie na ten temat - panna ma dziecko z partnerem i z nim zamieszkuje, ale on nie jest rozwiedziony i ma 2 dzieci z poprzedniego małżeństwa. I co teraz mam powiedzieć tej dziewczynie?
samotne matki od nowego okresu zasiłkowego
- oko12
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/Stypendia
- Kontakt:
Re: samotne matki od nowego okresu zasiłkowego
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/KDR
- Kontakt:
Pierwszy wniosek złożyła z nim i sprawdzałam w innych jednostkach to nic mi nie pokazało, natomiast jak doliczyłam jej dochód za macierzyński zaczęło jej przekraczać i w te pędy złożyła nowy wniosek bez niego ( nikomu nie udowodnisz, że "ojciec" dziecka zamieszkuje z nią czy przyjechał tylko zobaczyć się z dzieckiem)
- oko12
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/Stypendia
- Kontakt:
To jest trochę podejrzane, jak sama widzisz.galio pisze:Pierwszy wniosek złożyła z nim i sprawdzałam w innych jednostkach to nic mi nie pokazało, natomiast jak doliczyłam jej dochód za macierzyński zaczęło jej przekraczać i w te pędy złożyła nowy wniosek bez niego ( nikomu nie udowodnisz, że "ojciec" dziecka zamieszkuje z nią czy przyjechał tylko zobaczyć się z dzieckiem)
W Empatii na pewno Ci wyszło że jest żonaty, a ona panna, dla mnie już samo to wymaga weryfikacji. Ogólnie w def. rodziny znajdują się małżonkowie, rodzice dzieci. On jest rodzicem, ale jest też w małżeństwie, wg mnie nie powinien być w tym składzie rodziny.
Oprócz samotne matki od nowego okresu zasiłkowego - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Nowy okres zasiłkowy. Czy nowa lista spraw?
metryka sprawy- przy kontroli obowiązkowa?
Uchylona decyzja na okres koordynacji, a nowa koordynacja u
zmiana konta - nie można usunąć poprzedniego
Samotnie wychowujące - ciąg dalszy...
Donos konkubenta doradzcie proszę PILNE
czy przyznać świadczenie wychowawcze
Ustawa o zmianach dla rodzin podpisana
uchylenie dec. z pow. przekroczenia
lipcvowe wnioski na nowy okres zasiłkowy
alimenty od 01.10.2017r jak pzrzyjmować
Na ile dochód dzielić dochód gdy opiekun prawny
Matka samotnie wychowująca - wniosek tylko na drugie dziecko
małżeństwo a uzyskanie dochodu