samotnie wychowująca dziecko - jak dokumentować - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 30 maja 2016, 15:16

glejt od wikarego ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 30 maja 2016, 15:34

nie kłam Tom, poniżej proboszcza nie puszcza.
u mnie conajmniej prałat musi podpisać
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 31 maja 2016, 7:54

opsik28 pisze:Ale oświadczenie, że sama wychowuje dziecko bierzecie?
Ale po co? Przecież podpisuje Ci wniosek, w którym ma wytłuszczone, że jest świadoma odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych oświadczeń, a stronę wcześniej oświadcza iż powyższe dane są prawdziwe.
pilotka

Napisano: 31 maja 2016, 12:08

Takie oświadczenie musi być koniecznie poparte drugim oświadczeniem, że pierwsze oświadczenie jest prawdziwe. Inaczej pierwsze oświadczenie jest nieważne, nie ma mocy prawnej i śmiem twierdzić, że drugie poniekąd też - dla bezpieczeństwa wzięłabym jeszcze oświadczenie sąsiadki. Tej z II piętra i tej z parteru też.
Sprawa komplikuje się w momencie braku sąsiadów, tutaj skłaniałabym się do postępowania Elmera (sorry Tom, wikary to żaden autorytet). Ewentualnie o opinię poprosiłabym nauczycielkę języka polskiego w podstawówce, może ona ma sporo do powiedzenia i jest niezbędna w procesie postępowania administracyjnego.
Tak, wydaje mi się, że babka od polskiego i facet od WFu to dobry trop.

PS. Zawsze zostaje jeszcze przedszkolanka dziecka. Ona pewnie wie najwięcej. Dzieciak, przyciśnięty do muru, wszystko wyśpiewa - z kim mamusia, gdzie mamusia, kiedy mamusia.

Więc jak widzisz, masz różne drogi. Oświadczenie też dobre ale mówię, jedno nie wystarczy.
kawa i ciasto
Referent
Od: 02 mar 2016, 14:13
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x