Samotnie wychowująca osoba - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 08 lip 2016, 13:17

Hej, chciałam się odnieść do definicji samotnie wychowującej osoby a dokumentów. Czy np. mając Pannę, która ma wspólnie dziecko z ojcem. A jest samotnie wychowującą osobą tak jest w definicji. Nie występowała do sądu o ustalenie alimentów to nalezy jej się 500+? Alimentów do ręki też nie otrzymywała, w związku z tym np. pisze oświadczenie pod odpowiedzialnością karta, że nie występowała do sądu ani nie utrzymuje kontaktów z ojcem dziecka. Mogę spokojnie przyznać jej świadczenie czy jednak musi mieć jeszcze jakiś dokument??
xxx22

Napisano: 08 lip 2016, 13:22

xxx22 pisze:Hej, chciałam się odnieść do definicji samotnie wychowującej osoby a dokumentów. Czy np. mając Pannę, która ma wspólnie dziecko z ojcem. A jest samotnie wychowującą osobą tak jest w definicji. Nie występowała do sądu o ustalenie alimentów to nalezy jej się 500+? Alimentów do ręki też nie otrzymywała, w związku z tym np. pisze oświadczenie pod odpowiedzialnością karta, że nie występowała do sądu ani nie utrzymuje kontaktów z ojcem dziecka. Mogę spokojnie przyznać jej świadczenie czy jednak musi mieć jeszcze jakiś dokument??
przyznajesz..

no tak juz zapisali w ustawie i wysypalo sie samotnych matek.
1986

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x