Samotność w grupie pomagaczy

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
~Adam

Samotność w grupie pomagaczy

Post autor: ~Adam »

Pracując w mops i mając gów.nianą sprawę w pierwszej kolejności prosiłem o radę starszą, bardziej doświadczoną koleżankę. Często także swoje plany przedstawiałem kierownikowi. Dzięki temu łatwiej mi się pracowało.

Czytając wasze paniczne wpisy można wywnioskować że albo nie możecie liczyć na podobne wsparcie (choć nie rozumiem dlaczego) albo unosicie się honorem i nie chcecie o nie prosić mając nadzieję że poradzicie sobie sami (wspomagając sie tym chaotycznym form).
To wstyd nie radzić sobie z jakąś sprawą? To obciach prosić współpracowniczki o radę?
~kasia

Re: Samotność w grupie pomagaczy

Post autor: ~kasia »

A Tobie co jest-gorzej ci po sylwestrze.
~wiem

Post autor: ~wiem »

Tu jest możliwość konsultacji ogólnopolskich! Można dowiedzieć się jak to, czy tamto robią w innych ośrodkach pomocy społecznej.
~hala

Post autor: ~hala »

tak, adam ma racje najpierw rozgryza sie problem u siebie
~Adam

No właśnie. Na forum na waszym miejscu bym nie zaglądał. Za dużo tu interpretacji, rozbieżności i chaosu. Gdzie wam lepiej pomogą jak nie w waszych mopsach?
~no

Post autor: ~no »

właśnie Adam. Przeczytaj i zastosuj drugie zdanie ze swojej wypowiedzi z 14.48
~Adam

Chętnie ale jak będe biedny;)
~no

Post autor: ~no »

a nie jesteś? Oj bardzo biedny Adaś;)) Nikt go nie chce;((
~Adam

Jestem biedny duchowo:P
Ale szczęśliwy ogólnie;)

Wróćmy do tematu. Podobno chcecie merytorycznych dyskusji o pomocy społecznej.
~...

Post autor: ~... »

I Ty Adamie będziesz udzielał merytorycznych podpowiedzi? Skąd w tak młodym wieku tyle wiedzy, doświadczenia? Jak wiesz wszystko przychodzi z czasem, chyba, że cudownym dzieckiem jesteś? Ale gdzieś wcześniej oceniono Cię na 50.
ODPOWIEDZ