Witam
co sadzicie na taki pomysł: Środowiskowy Dom Samopomocy będzie prowadził Klub Seniora... W tym roku na podstawie Uchwały Rady Miasta wyodrębnił się ze struktur ops, ŚDS. Terez Prezydent wpadł na pomysł, że przekaże funkcjonujący od 11 lat w strukturze ops-u klub seniora pod śds. Moim zdnaiem jest to działanie nie mające podstawy prawnej. W wyodrębnionym statucie ŚDS i uchwale o jego powalaniu nie ma słowa o prowadzeniu ośrodków wsparcia, jakim jest Klub Seniora. Nie zgadza się również grupa benefxcjentów i rodzaj świadczonych usług. Nadto sprzeczne są źródła finansowania ŚDS - zadania zlecone, a Klub Seniora jako zadanie własne gminy. Gdzie tu transparentność finansów publicznych, które było przyczynkiem wyodrębnienia ŚDS.
Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia w podobnej sprawie będę bardzo wdzięczna - obawiamy się , że celem jest tu niestety zamkniecie Klubu Seniora podobnie jak innych ośrodków wsparcia ... I chcemy się przed tym uchronić. Z góry dziekuje
ŚDS a Klub Seniora
Re: ŚDS a Klub Seniora
ja uważam, że ten pomysł to jakiś od czapy
mam nadzieję, że wybijecie im to z głowy
mam nadzieję, że wybijecie im to z głowy
Re: ŚDS a Klub Seniora
Po wyodrębnieniu ze struktur MOPS-u naszego ŚDS-u (woj. łódzkie) też była taka decyzja, jednak Urząd Wojewódzki nie wyraził na to zgody (chodziło o jadłodajnię).
Oprócz ŚDS a Klub Seniora - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
Pracownia kulinarna
Wyższa ŚDS dotacja wpływ na wynagrodzenia pracowników?
kontrola pip
przeciwwskazania do udziału w zajęciach w ŚDS
ankieta badanie dyskryminacji i wykluczenia społecznego
wynagrodzenie i dodatki
przedłużenie decyzji
Wyrównanie dotacji do 1268 zł
dokumentowanie stazu pracy
DODATEK Z TRUDNE WARUNKI PRACY
WIĘKSZE DOTACJE CZAS NA PODWYŻKI W śDS
DOTACJE NIEZGODNIE Z USTAWĄ ŚDS
PODWYŻKI w ŚDS
Zespół Wspierająco-Aktywizujący to kto?