SIGID umowy dzierżawne - ewidencja lokali - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 25 paź 2023, 13:19

Dzień dobry,
Potrzebuję pomocy ponieważ dopiero zaczynam przygodę z owym programem. Mam mianowicie taki problem - do końca września b.r ewidencją lokali komunalnych,socjalnych (czynsze, naliczenia opłaty, egzekucje itp wszystko z tym związane) zajmowałą się firma zewnętrzna. Przekazali nam wydruki z sytemu dot osób z zaległościami i nadpłatami w tym z odsetkami. Osoby już zostały wprowadzone do systemu, problem polega na księgowaniu tego wszystkiego. Otóż na dzień dzisiejszy prócz wydruków o zaległościach i nadpłatach (bilanse otwarcia od 2022r) nie mam nic innego. Muszę powyprowadzać dane żeby wszystko grało z zestawieniem na kontach i tu pojawia się problem. Pani Skarbnik chce wszystko (zaległośći z odsetkami od momentu zadłużenia czyli lata wstecz), ale już próbując wprowadzić dane z nadpłatami gdzie pojawiają się nadpłaty w odsetkach, nie jestem tego w stanie w żaden sposób wprowadzić w kartotece poszczególnej osoby ( ujemne odsetki owszem po przez pozycję "dodatkowe" - przypis odsetek). Ale po wydruku konta widnieje tylko nadpłata, niestety odsetek brak. Jedyna opcja to w wydruku list dodatkowych - przypis odsetek. Wstawiam wszystkie nadpłaty i zalełości jako bilans otwarcia na dzień 1.10.2023 (ze stanu na dzień 30.09.2023). Niestety do końca nie znam się za dobrze na księgowości analitycznej ponieważ zajmowałam się innymi dziedzinami w księgowości. Proszę o jakiekolwiek podpowiedzi, będę wdzięczna za wszelką pomoc. Dziękuję.
AnnaSz
Praktykant
Od: 25 paź 2023, 13:05
Zajmuję się: Lokale komunalne i socjalne

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem