SYGNITY - ZONE automatyczne przesłanie danych o dodatkach mieszkaniowych? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 25 paź 2023, 7:50

Czy wiadomo, czy SYGNITY też zadziała w tej kwestii, aby automatycznie przesyłać dane do ZONE?
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 25 paź 2023, 8:18

Maxima pisze:
25 paź 2023, 7:50
Czy wiadomo, czy SYGNITY też zadziała w tej kwestii, aby automatycznie przesyłać dane do ZONE?
mi takie cos przyszło na email w sprawie szkolenia Sygnity

Zapraszamy Państwa do udziału w nieodpłatnym webinarium, podczas którego zaprezentujemy moduł Dodatki Mieszkaniowe Oprogramowania do Obsługi Świadczeń oraz zasilenie systemu ZONE (CEEB).

Agenda webinarium przedstawia się następująco:

•Obsługa procesu rejestracji wniosków.
•Obsługa procesu decyzyjnego
•Obsługa rozliczeń przyznanych dodatków mieszkaniowych.
•Sprawozdawczość.
•Przekazanie danych do CEEB (Centralnej Ewidencji Emisyjności Budynków).
•Jak rozpocząć pracę w module DM.
pracownik dm80
Praktykant
Od: 29 maja 2023, 9:41
Zajmuję się: DM

Napisano: 25 paź 2023, 14:40

i to jest bardzo dobre pytanie :)

Odpowiedź na moje zapytanie HD
"Jak zrobić sprawozdanie/analizę świadczeń z DM i DE do ZONE?
Dane potrzebne: data przyznania świadczenia, kwota świadczenia (chyba łączna za 6m dla DM i DE) i adres budynku na który przyznano świadczenie, świadczeniobiorca."
ODP sygnity
"Dane dot. dodatków mieszkaniowych i energetycznych przekazywanie do aplikacji ZONE.
Otrzymaliśmy w dniu 14.09.2023 r. dostęp do środowiska testowego systemu ZONE i rozpoczęliśmy prace nad analizą specyfikacji i po jej zakończeniu rozpoczniemy implementację. Po zrealizowaniu integracji powiadomimy o tym Państwa w opisie zmian wersji, w której funkcjonalność zostanie udostępniona.
Zakładamy, że w przypadku braku problemów funkcjonalność zostanie zrealizowana do połowy października."
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34

Napisano: 25 paź 2023, 14:57

Zapraszamy Państwa do udziału w nieodpłatnym webinarium, podczas którego zaprezentujemy moduł Dodatki Mieszkaniowe Oprogramowania do Obsługi Świadczeń oraz zasilenie systemu ZONE (CEEB).
Hej,
właśnie się dowiedziałem, że jutro jest organizowane przez sygnity bezpłatne szkolenie o 13.
Należy zadzwonić pod nr tel (81) 749-55-92 po szczegóły techniczne ;)
13.11.2023r. będzie organizowane kolejne szkolenie - płatne
brodafix
Podinspektor

Napisano: 27 paź 2023, 9:19

brodafix pisze:
25 paź 2023, 14:57
Hej,
właśnie się dowiedziałem, że jutro jest organizowane przez sygnity bezpłatne szkolenie o 13.
Należy zadzwonić pod nr tel (81) 749-55-92 po szczegóły techniczne ;)
13.11.2023r. będzie organizowane kolejne szkolenie - płatne
Sygnity wprowadzi zakładkę ZONE, gdzie będzie można podbierać decyzje i wysyłać hurtem. Ale... na pierwszym planie widoczny jest PESEl, co zakrawa na naruszenie ochrony danych osobowych :(
Maxima
VIP

Napisano: 27 paź 2023, 9:41

Poprawcie mnie, jeśli się mylę ale ze szkolenia wczorajszego tak wynika. Kto z Was był? Co o tym myślicie?
Maxima
VIP

Napisano: 27 paź 2023, 10:37

ja byłem ;)
Sygnity wprowadzi zakładkę ZONE, gdzie będzie można podbierać decyzje i wysyłać hurtem. Ale... na pierwszym planie widoczny jest PESEl, co zakrawa na naruszenie ochrony danych osobowych
takie dane zdaniem Sygnity będą wysyłane do Zone:
- Pesel bez danych osobowych
-rodzaj świadczenia tj. dodatek ale bez szczegółów czy sam czy z ryczałtem,
- wartość świadczenia za cały okres
-data przyznania...

pytanie skąd oni wzięli te dane skoro nadal nie ma rozporządzenia =>
https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/1 ... 1#12963151
nie udało się uzyskać od Pana prowadzącego informacji na ten temat ;)
jeżeli jednak taką funkcjonalność ww. firma udostępniła to znaczy, że chyba wie więcej niż my :?
brodafix
Podinspektor

Napisano: 30 paź 2023, 10:31

Maxima pisze:
27 paź 2023, 9:41
Poprawcie mnie, jeśli się mylę ale ze szkolenia wczorajszego tak wynika. Kto z Was był? Co o tym myślicie?
ja tez byłam.i w zasadzie nadal nie wiadomo czy wprowadzać dane czy nie.
Gosia1979
Referent
Od: 08 mar 2020, 23:51

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x