My korzystamy z SEPI, ale tam jest w I/16 pokazana kwota za XII/15. Jak ustalić prawo do św. rodz. jak kobieta ma do 10 kwietnia 2016 r. zas. z PUP? Jak postępujecie?? Jak ja mam postąpić?
„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
na wydruku z Sepi jest info za jaki miesiąc są świadczenia, dla SR za styczeń podstawą ma być kwota zasiłku za styczeń, więc trzeba będzie chyba czekać do lutego. Chociaż jak już ktos ma zasiłek przyznany to wysokość będzie taka sama jak za grudzień, przynajmniej do maja
A w ogóle to nie widzę żadnej konkretnej procedury w przypadku zmiany wysokości zasiłku dla bezrobotnych np w przypadku corocznej waloryzacji.
czyli jeśli jest kwota zasiłku dla bezrobotnych w SEPI za grudzień 2015 roku (wypłacona w styczniu 2016 r.) mogę ją przyjąć jako że w II/16 będzie taka sama i zrobić decyzję na rodzicielskie, pomniejszając kwotę zas. dla bezrobotnych.
A w sentencji jak pisać?:
Przyznać:
świadczenie rodzicielskie w kwocie:
- od stycznia do marca .... (ta różnica co wyjdzie?)
- co z kwietniem? nie znam kwoty zasiłku za kwiecień?
- od maja do sierpnia 2016 roku w kwocie 1 000,00 zł?
„-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś.”
sami główkujemy co robić z ostatnim niepełnym miesiącem, a w ogóle to mamy mega problemy z wydajnością systemu i trochę stoimy z robotą bo nic nie można się pobawić i posprawdzać....
ale tak jak wyżej napisałam byłoby poprawnie? A czy w SEPI można wysłać wniosek z zapytaniem do PUP o kwoty zaplanowanych do wypłaty u danej osoby w poszczególnych miesiącach? Od I do IX włącznie, podając brutto i podatek?