uzyskany dochód - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 14 sty 2016, 21:43

Pomóżcie !

W listopadzie klientka złożyła wniosek o przyznanie zasiłku rodzinnego i przyznała się że od lutego 2015 dostała rentę na córkę niepełnosprawną miała przy sobie odcinek renty z listopada - nie zgłosiła tego faktu wcześniej i tak była oburzona że dopiero przecież w 2015 roku dostała a dochody bierzemy przecież a 2104 . Moje pytanie i teraz mam wątpliwość czy dobrze zrobiłam że wliczyłam jej tą rentę jako dochód uzyskany w listopadzie na nowy okres zasiłkowy? czy może powinnam jej przeliczyć wcześniejszy okres to znaczy od marca i miała by nie należnie pobrane świadczenie gdyż dochód jej by przekroczył a tak teraz ma dochód przekroczony powiedzcie czy dobrze zrobiłam?
DZAMP

Napisano: 15 sty 2016, 1:14

oba okresy.
kon

Napisano: 15 sty 2016, 9:09

Dzięki

To co teraz mam zrobić po kolei:)
głupota LUDZKA NIE ZNA GRANIC !!!
Mam taki przypadek - dziecko niepełnosprawne ma skończone 18 lat i złożyło mi na siebie wniosek na zasiłek rodzinny (matka tak kombinuje żeby dostać tylko zasiłek a dochody im przekraczają) dochody dziecka renta matka ma przyznane świadczenie pielęgnacyjne na to dziecko i upiera się że ma do tego prawo i należy się dziecki zasiłek - ja dam odmowę
DZAMP

Napisano: 15 sty 2016, 9:15

jak złożyło dziecko na siebie to badasz tylko czy rodzice nie żyją albo czy dziecko ma od nich alimenty. Jak nie spełnia warunku uznania za osobe uczącą się to odmowa i tyle.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 15 sty 2016, 14:33

W listopadzie klientka złożyła wniosek o przyznanie zasiłku rodzinnego i przyznała się że od lutego 2015 dostała rentę na córkę niepełnosprawną miała przy sobie odcinek renty z listopada - nie zgłosiła tego faktu wcześniej i tak była oburzona że dopiero przecież w 2015 roku dostała a dochody bierzemy przecież a 2104 . Moje pytanie i teraz mam wątpliwość czy dobrze zrobiłam że wliczyłam jej tą rentę jako dochód uzyskany w listopadzie na nowy okres zasiłkowy? czy może powinnam jej przeliczyć wcześniejszy okres to znaczy od marca i miała by nie należnie pobrane świadczenie gdyż dochód jej by przekroczył a tak teraz ma dochód przekroczony powiedzcie czy dobrze zrobiłam?
co mam robić
dochód pomocy

Napisano: 15 sty 2016, 22:45

co mam robić
co zrobić

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x