skąd mam wiedzieć czy palą węglem
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
skąd mam wiedzieć czy palą węglem
ściągam deklaracje CEEB i jako rodzaj i liczba źródeł ciepła mam np Ogrzewanie elektryczne / bojler elektryczny i Kominek / koza / ogrzewacz powietrza na paliwo stałe (drewno, pellet lub inny rodzaj biomasy, węgiel) i skąd ja mam wiedzieć czym wnioskodawca pali????
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, zamówienia publiczne, kadry, pomoc społeczna
- Kontakt:
Re: skąd mam wiedzieć czy palą węglem
przy kominek/koza/.... nie trzeba w deklaracji zaznaczać czym pali. Czym pali dotyczy tylko kotłów na paliwo stałe, część B03 z deklaracji.
w twoim przypadku wydaje mi się że skoro ma ogrzewanie elektryczne to węglowy mu się nie należy.
w twoim przypadku wydaje mi się że skoro ma ogrzewanie elektryczne to węglowy mu się nie należy.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
a co ma do rzeczy fakt, że ma kilka źródeł ogrzewania? jak stwierdzi, że główne to koza na węgiel i ta koza jest w ceeb to płacimy i cieszymy się z 2%papryczka pisze: 19 sie 2022, 12:11 w twoim przypadku wydaje mi się że skoro ma ogrzewanie elektryczne to węglowy mu się nie należy.
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
rozumiem że nie robię dochodzenia czym pali... przyjmuje że skoro we wniosku zaznaczyła koza to tego się trzymam??? - ( ps jeszcze nie wiem kto się ucieszy z 2%
)

-
- Stażysta
- Zajmuję się: Wszystko
- Kontakt:
Witam zaistniała taka zagorzała dyskusja odnośnie peletu czy się należy dodatek węglowy jak w deklaracji mam pelet drzewny?
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
nie przysługuje
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Wszystko
- Kontakt:
A jest w ogóle w deklaracji takie coś jak pelet zawierający min 85 % wegla kamiennego?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, zamówienia publiczne, kadry, pomoc społeczna
- Kontakt:
Nie ma. Jest tylko węgiel i paliwa węglopochodne,gusa pisze: 19 sie 2022, 14:09 A jest w ogóle w deklaracji takie coś jak pelet zawierający min 85 % wegla kamiennego?
-
- Stażysta
- Kontakt:
W sumie masz rację. Trza brać te 2% , bedzie na wacikiTom. pisze: 19 sie 2022, 12:21a co ma do rzeczy fakt, że ma kilka źródeł ogrzewania? jak stwierdzi, że główne to koza na węgiel i ta koza jest w ceeb to płacimy i cieszymy się z 2%papryczka pisze: 19 sie 2022, 12:11 w twoim przypadku wydaje mi się że skoro ma ogrzewanie elektryczne to węglowy mu się nie należy.

Oprócz skąd mam wiedzieć czy palą węglem - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
Dodatek węglowy a kupno węgla w sklepie PGG
Dodatek węglowy - skład rodziny
Dodatkowe roczne świadczenie
Wnioskodawca złożył 2 wnioski na 2 różne domy
DW dla lokali socjalnych/komunalnych
Zaświadczenie z CEEB?
CEBB rodzaj i liczba żródeł ciełpła help!!!!!!
DODATEK WĘGLOWY NA DOMEK LETNISKOWY
zapotrzebowanie DW
Osłonowy- źle naliczony jak dalej postępować?
DEKLARACJA
Dodatek węglowy a konto
pit 28 - przychody z najmu
DODATEK WĘGLOWY A GÓRNICY
oddanie domu a węglowy
Kominek opalany węglem...