ustawodawca wskazal, ze fakt zarejestrowania w PUP DO DNIA ZLOZENIA wniosku o zdo nie ma wplywu na prawo,a skoro nie ma wplywu tylko do dnia zlozenia wniosku to juz od dnia zlozenia wniosku ma wplyw:DGość pisze:Własnie ustawodawca wyraznie wskazał ze fakt zarejestrowania w PUP nie ma znaczenia. Za tamten okres nie wyrównujesz składki zdrowotnej. A za obecny odprowadzisz składkę w oparciu o wydaną decyzję i wtedy również w oparciu o twoja dec osoba wyrejestuje sie w PuP.
Niby masz rację, ba mam nawet gdzieś stanowisko MPiPSu, że osoba nie może świadczyć gotowości do podjęcia pracy, by skutecznie ubiegac się o SP, a mimo to we wszystkich sprawach, w których usiłowałem przyznac od daty wyrejestrowania dostawałem laurkę od SKO, że posiadanie statusu osoby bezrobotnej nie stanowi przesłanki wykluczającej przyznanie SP i że to w ustawie o promocji zatrudnienia jest zapis, że bezrobotnym nie może być osoba uprawniona do SP.kb pisze: ustawodawca wskazal, ze fakt zarejestrowania w PUP DO DNIA ZLOZENIA wniosku o zdo nie ma wplywu na prawo,a skoro nie ma wplywu tylko do dnia zlozenia wniosku to juz od dnia zlozenia wniosku ma wplyw:D