Skarbówka - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 22 sie 2016, 19:03

Witam - jestem nowa. Czy często zwracacie się do Skarbówki o udzielenie info o dochodach klienta? Czy Skarbówka chętnie udziela takich informacji?
Antosia

Napisano: 23 sie 2016, 11:51

W sporadycznych przypadkach. Zawsze dostają odpowiedź po wysłaniu wniosku o udostępnienie danych.
grand

Napisano: 23 sie 2016, 18:58

Zawsze dostają odpowiedź? A kto? Bo nie zrozumialam? A dlaczego tylko w sporadycznych przypadkach? To jest źle widziane? Czy klient dowie się o tym jak wyślę prośbę do Skarbówki? Bo mam takiego klienta, ze wydaje mi się, że on dorabia legalnie, a podaje, że nic nie dorabia.
Antosia

Napisano: 24 sie 2016, 7:53

Antosia pisze:Zawsze dostają odpowiedź? A kto? Bo nie zrozumialam?
Miało być "dostaję". Literówka :-)
Antosia pisze: A dlaczego tylko w sporadycznych przypadkach? To jest źle widziane?
Wysyłam w wypadku jak wymaga tego dane postępowanie. Nie jest to częste.
Antosia pisze:Czy klient dowie się o tym jak wyślę prośbę do Skarbówki? Bo mam takiego klienta, ze wydaje mi się, że on dorabia legalnie, a podaje, że nic nie dorabia.
Przecież klient ma prawo do czynnego udziału w każdym stadium postępowania (art 10 par.1 KPA), czyli powinnaś go o tym poinformować. Oczywiście jak wyślesz nie informując strony i nie będzie ona chciała przeglądnąć akt postępowania to się o tym raczej nie dowie.
grand

Napisano: 24 sie 2016, 14:15

Antosia pisze:Z Bo mam takiego klienta, ze wydaje mi się, że on dorabia legalnie, a podaje, że nic nie dorabia.
zapytaj w empatii zus o odprowadzane składki jak pracuje to będzie info o składkach
pracownik ops
athena83
Stażysta
Od: 24 sie 2007, 16:37
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x