skarga na komornika- umorzył postępowanie a u nas nadal jest

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
daria1987
Praktykant
Zajmuję się: FA
Kontakt:

skarga na komornika- umorzył postępowanie a u nas nadal jest

Post autor: daria1987 »

Czy ma ktoś może szablon skargi na komornika? Komornik umorzył postępowanie a u nas w systemie jest jeszcze zadłużenie... Czy miał ktoś taka sytuację? :?:
Brudny Harry
Praktykant
Kontakt:

Re: skarga na komornika- umorzył postępowanie a u nas nadal

Post autor: Brudny Harry »

1. dzwoń do komornika i wyjaśnij mu że dłużnik ma jeszcze zadłużenie
2. złóż zażalenie na postanowienie komornika w ciągu 7 dni od jego odbioru (napisz, że dłużnik ma jeszcze zadłużenie)
- to powinno pomóc (skarga na komornika to ostateczność)
jak komornik nie uwzględni zażalenia puść mu wniosek o wszczęcie egzekucji co do niespłaconych należności dłużnika
sylwiaW
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, świadczenia wychowawcze, IOD, Dobry start
Kontakt:

Post autor: sylwiaW »

Ja, po porozumieniu z komornikiem, wysłałam wniosek o wszczęcie egzekucji co do niespłaconej należności razem z rozliczeniem wszystkich wpłat dłużnika. To było w styczniu i do tej pory komornik nie ustosunkował się...
daria1987
Praktykant
Kontakt:

Post autor: daria1987 »

Dziękuję za odpowiedzi :) Próbowałam się porozumieć z komornikiem przez telefon nie dało się. Wysłałam wniosek o kontynuację egzekucji bo u nas dług dalej jest dostałam postanowienie o zakończeniu ponieważ dług został spłacony. W pouczeniu tego postanowienia było ,ze mam 7 dni na złożenie skargi na czynności komornicze albo zaniechanie czynności komorniczych. Złożyłam skargę na to postanowienie o zakończeniu postępowania egzekucyjnego. Tak mi też poradziła Pani z kancelarii tego komornika, bo z komornikiem niestety przez kilka dni nie mogłam się skontaktować ciągle był zajęty i nie mógł odebrać telefonu... Czas mnie gonił więc musiałam podjąć jakieś kroki. Dodam jeszcze ,że sprawa toczy się od maja br , komornik niestety nie chciał z nami wyjaśniać rozbieżności w rozliczeniach tylko wysyłał wyegzekwowane kwoty . Napiszę tu jak to wszystko się potoczy dalej... ;)
cojote
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: skarga na komornika- umorzył postępowanie a u nas nadal jest

Post autor: cojote »

witam czy posiadacie wzór skargi na komornika
Idź przed siebie, zos­taw cienie. :D
ODPOWIEDZ